KAKVA PRIČA

LeBron salutirao Gotovini? Nemoguće!

22.11.2012 u 19:22

Bionic
Reading

Je li ponajbolji košarkaš svijeta LeBron James zaista poslušao savjet svog fana ili je - kao što to često radi - iz zezancije salutirao navijačima, to tek treba biti otkriveno. Za razliku od vodstva Bayerna koje je kaznilo Mandžukića javnim ukorom, nekako sumnjamo da će NBA liga imati išta protiv takve proslave pogotka

Zvijezda Miami Heata LeBron James salutirala je u čast generala Ante Gotovine i Mladena Markača? Ako je vjerovati Facebooku s kojeg je potekla ideja da slavni košarkaš salutira hrvatskim generalima, onda je to nevjerojatna istina. No sam LeBron se zasad ipak nije izjasnio na tu temu.

Priča počinje tekstom koji je na LeBronovom Facebook profilu napisao neki domoljubni Hrvat. Među ostalim piše kako je general Gotovina, braneći Hrvatsku ujedno branio i Ameriku jer su Srbi htjeli napasti i SAD, a sve se potkrepljuje poznatom doskočicom koja je bila popularna u ratnim vremenima, a koja glasi 'Srbija do Tokija, preko Milwaukeeja'.

Zanimljiv prijedlog s ne baš uvjerljivim razlozima, barem ne onima koji znaju barem nešto o ratovima koji su se vodili na prostorima bivše Jugoslavije, na kraju je proveden u djelo. LeBron James je zaista salutirao, i to u sinoćnjoj utakmici protiv - Milwaukee Busksa!

Zanimljivo je kako u Milwaukeeju živi velik broj hrvatskih iseljenika o čemu je dosad puno puta govorio bivši igrač Bucksa Andrew Bogut, australski Hrvat koji je bio miljenik navijača. Bogut je, podsjećamo, nekoliko sezona plaćao navijače oformljenih u skupinu 'Squad 6', a jedini uvjeti za besplatnom ulaznicom u prvom redu je bilo non-stop navijanje i barem jedan navijački rekvizit na sebi. Rezultat je bio fantastičan jer je na utakmicama Bucksa redovito bila prava 'europska atmosfera'.

Naravno, često su se mogle vidjeti i hrvatske zastave među navijačima, i to ne samo zbog australskog Hrvata Boguta, nego i zbog Damira Markote i Roka Lenija Ukića koji su jedno vrijeme nosili dres Bucksa.

POVOD POZDRAVU?
Srbija do Tokija, preko Milwaukeeja!

Je li LeBron zaista poslušao savjet svog fana ili je salutirao navijačima, to tek treba biti otkriveno. Za razliku od vodstva Bayerna koje je kaznilo Marija Mandžukića javnim ukorom, nekako sumnjamo da će NBA liga imati išta protiv takve proslave pogotka. Uostalom, nije ni prvi ni zadnji koji je to učinio. Veliki Jaromir Jagr to radi tijekom cijele karijere.