CAVSI POVELI 2-1

LeBron James za povijest; ovo još nikome nije uspjelo!

10.06.2015 u 10:24

Bionic
Reading

Cleveland Cavaliersi uspjeli su pred svojim navijačima slaviti u trećoj utakmici finala NBA lige 96:91 te su tako poveli 2-1 u seriji. Naravno, opet je briljirao LeBron James ubacivši 40 koševa, uz 12 skokova i osam asistencija, a i upisao se u NBA povijest

Četverostruki MVP i po mnogima najbolji igrač svijeta LeBron James još je jednom dokazao koliko mu je stalo do toga da u rodni kraj donese titulu prvaka bilo koje profesionalne momčadi nakon 51 godine (davne 1964. NFL titulu osvojili su Brownsi). Iako je ubacio 40 koševa, LeBron sigurno ne bi slavio u ovoj utakmici da nije utakmicu života odigrao Australac Matthew Dellavedova s 20 koševa, nekoliko jako važnih u završnici, a uz to je imao pet skokova i četiri asistencije. Tri minute prije kraja utakmice Warriorsi su stigli na koš zaostatka, a upravo tada zablistao je Dellavedova ubacivši šut iz teške pozicije te uz to dodatno slobodno bacanje. Naravno, Quicken Loans Arena je eksplodirala!

Iako su Cavsi imali 20 koševa razlike pred kraj treće četvrtine, u završnici su se trgnuli igrači Warriorsa te su zamalo uspjeli preokrenuti rezultat. U posljednjoj je četvrtini briljirao Stephen Curry te je na kraju stao na 27 ubačenih koševa (uz to je imao šest skokova i šest asistencija), ali zato treba reći kako je u prvom poluvremenu postigao samo tri koša. Klay Thompson utakmicu je završio s 14 koševa uz šut iz igre 6-16. Podbacio je Draymond Green ubacivši samo sedam koševa, ali treba reći da je imao velikih problema s bolnim leđima.

'Ovo je bila sjajna utakmica i naša velika pobjeda. Suigrači me trebaju, a ja moram predvoditi momčad te je učiti i bodriti. Zato sam tu!', kazao je nakon utakmice LeBron James, igrač koji se upisao u sve povijesne knjige.


Naime u prve tri utakmice ubacio je 123 koša (44, 39 i 40), što dosad nikome u povijesti nije uspjelo. Prestigao je tako legende NBA lige kao što su Rick Barry (ubacio 122 koša 1967), zatim Jerry West (ubacio 118 koševa 1969) i naravno Michael Jordan (ubacio 117 koševa 1993).

Dodajmo tome da je LeBron James u prve tri utakmice odigrao 142 od mogućih 154 minute, a jedan od razloga je naravno taj što u prvoj petorici nema pomoć ozlijeđenih all-star igrača Kyriea Irvinga i Kevina Lovea. Inače, ovo je bila prva, povijesna domaća pobjeda Cavsa u NBA finalima...

Sljedeća utakmica igra se u noći s četvrtka na petak u tri sata ujutro u Clevelandu.