'veliki gazda'

LeBron James po svršetku karijere želi biti kao Michael Jordan: Imam talent i znam kako voditi posao...

17.03.2021 u 17:05

Bionic
Reading

Jedan od najboljih košarkaša svijeta LeBron James izjavio je kako želi posjedovati NBA franšizu nakon što je postao partner Fenway Sports Group (FSG) u čijem su vlasništvu baseball klub Boston Red Soxi i engleski nogometni velikan Liverpool

'Moj cilj je posjedovati NBA momčad', otkrio je svoje planove po svršetku karijere LeBron James te optimistično pojasnio:

'Moram toliko toga dati igri. Znam što je potrebno za pobjedu na ovoj razini, imam talent i znam voditi posao. To je moj cilj. Cilj mi je posjedovanje NBA franšize, a znate da će to biti prije nego kasnije!'

Boston Globe izvijestio kako se James pridružio FSG-u kao partner dobivši vlasnički udio Boston Red Soxima, Liverpoolu, Roush Fenway Racingu, regionalnoj sportskoj mreži NESN....

James je već bio vlasnik dva posto Liverpoola

'Mislim da smo moj partner Maverick i ja prva dvojica Afroamerikanaca koji su dio te vlasničke grupe u povijesti franšize, mislim da je to prilično vraški cool', kazao je LeBron James.

Čini se kako je definitivno odlučio krenuti stopama svog idola Michaela Jordana koji je kupio momčad Charlotte Hornetsa.

'Gospodin Zrak' je 2010. godine Hornetse kupio za 275 milijuna dolara i stekao čak 97 posto vlasničkog udjela, a 2020. godine Forbes je cijelu franšizu procijenio na 1.3 milijarde dolara.

Realnost je da su Hornetsi jedna od 'najjeftinijih' NBA momčadi, a Jordan je u međuvremenu prodao dio svog udjela u klubu, ali je i dalje većinski vlasnik.