Stewart prošao lošije

LeBron James nakon općeg kaosa doznao kaznu vodstva NBA lige; to mu se još nikada u dugoj karijeri nije dogodilo, a jedan njegov potez govori sve o njemu!

23.11.2021 u 10:36

Bionic
Reading

LeBron James, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, dobio je zbog udaranja protivničkog igrača – i kaosa koji je nastao u Detroitu - prvu suspenziju u 19-godišnjoj NBA karijeri.

Na utakmici između Detroit Pistonsa i LA Lakersa, u kojoj su gosti slavili nakon preokreta 121:116, u borbi za loptu došlo je do laktarenja LeBrona Jamesa i Isaiaha Stewarta. Deblji kraj izvukao je centar Pistonsa kojem je razbijena arkada (lakat u lice!) nakon čega su opću tučnjavu spriječili suci, pomoćni treneri i suigrači.

Naime, kada je Stewart shvatio da krvari, izgubio je živce i krenuo na Jamesa. Igrači su ih uspjeli razdvojiti, no centar Pistonsa se ponovo pokušao probiti do Jamesa. Ipak, i drugi put su ga uspjeli zaustaviti.

Dan kasnije vodstvo NBA lige izreklo je kazne Stewartu i Jamesu nakon spomenutog incidenta.

Zvijezda Lakersa je kažnjena zabranom nastupa na jednoj utakmici, dok je Stewart suspendiran na dvije utakmice.

James je zaradio kaznu jer 'neoprezno udario Stewarta u lice i izazvao tučnjavu', tako da neće igrati protiv New York Knicksa u Madison Square Gardenu.

Stewart, je pak kažnjen zbog 'eskalacije napetosti na parketu i agresivne jurnjave Jamesa u nesportskom stilu'.

Stewartu su dodijeljene dvije tehničke pogreške, dok su Jamesu svirana dva namjerna prekršaja i obojica igrača su isključena tijekom treće četvrtine spomenute utakmice.

Stewart će zbog suspenzije propustiti utakmice protiv Miami Heata i Milwaukee Bucksa.

The Athletic je objavio kako je James pokušao kontaktirati Stewarta telefonom nakon utakmice kako bi se ispričao što ga je udario i ponovio da to nije učinjeno namjerno. Taj potez sve govori o LeBronu kakav je igrač i kakva je osoba. Zato ga i smatraju jednim od najboljih svih vremena.