novi rekorderi

LeBron James nakon nove NBA titule rekao veliku istinu o suigračima; jedan od njih, kojem su prijetili smrću, upisao se u povijesne knjige

12.10.2020 u 11:26

Bionic
Reading

LeBron James i Danny Green, koji su u nedjelju osvojili naslov prvaka NBA s Los Angeles Lakersima ušli su u društvo onih igrača koji su postali prvaci s tri različita kluba, priključivši se tako Robertu Horryju i Johnu Salleyu

LeBron James, kojem je ovo četvrti naslov prvaka, prvi s Los Angeles Lakersima, prvi je put postao NBA prvak s Miami Heatom 2012., a onda i 2013. te s Cleveland Cavaliersima 2016. I svaki je put izabran za najboljeg igrača završnice (MVP). Tako je LeBron James postao prvi igrač u povijesti lige koji je s tri različita kluba postao prvak te MVP, a usput je postavio i nekoliko nevjerojatnih rekorda.

>> LeBron James odveo Lakerse do 17. titule prvaka te napravio ono što još niti jednom igraču u povijesti NBA lige nije uspjelo!

'Zaista mi jako puno znači to što predstavljam ovu franšizu. Kad sam došao, rekao sam im da ću ih vratiti tamo gdje im je mjesto. Za mene je nevjerojatan osjećaj biti dio ove povijesne momčadi', rekao je LeBron James nakon što je osvojio svoj četvrti naslov NBA prvaka u ukupno desetom finalu.

Također je zanimljivo je kako je i Danny Green ušao u društvo velikana nakon što je osvojio naslov s Lakersima te je tako i on otišao do kraja s tri različita kluba. Green je prvi naslov osvojio 2014. godine sa San Antonio Spursima, a zatim drugi prošle godine s Toronto Raptorsima. No, taj isti Danny Green bio je tragičar pete finalne utakmice jer je promašio tricu za pobjedu nakon čega su njegovoj zaručnici i njemu prijetili smrću. Sigurno mu nije bilo lako istrčati na teren u šestoj utakmici koju su, na koncu, Lakersi lako dobili 106:93.

Kada je NBA povijest u pitanju prvi igrač koji je osvojio naslov s tri različita kluba bio je John Salley. On je najprije osvojio dva naslova prvaka s Detroit Pistonsima (1989, 1990), a onda 1996. sa Chicago Bullsima gdje je igrao zajedno s Michaelom Jordanom, i onda 2001. s Lakersima uz bok Shaquilleu O'Nealu i Kobeu Bryantu. No, te sezone u Lakersima gotovo da uopće nije igrao…

Te 2001. suigrač mu je bio Robert Horry koji je s Lakersima osvojio tri naslova prvaka (2000.-2002.) zatim dva s Houston Rocketsima 1994. i 1995., a treći klub s kojim se popeo na tron bili su San Antonio Spursi (2005. i 2007.). Horry je tako sakupio sedam prstena prvaka NBA.

Koliko će sezona LeBron James još moći igrati na ovakvoj razini? Obzirom da mu je ovo bila 17. NBA sezona te da još uvijek na terenu izgleda zastrašujuće za očekivati je još najmanje 3-4 ovakve sezone. Po mnogima je zaslužio i titulu MVP-a sezone jer je s Lakersima imao najbolji omjer pobjeda i poraza, a bio je i najbolji asistent lige.

'Mogu se samo nastaviti posvećeno brinuti o sebi i biti na raspolaganju momčadi. Nikada nisam propustio utakmicu u play-offu i to je najviše što možeš učiniti za suigrače, stalno biti na raspolaganju', poslao je jasnu poruku LeBron.