OPET PRODUŽETAK

LeBron James kao Magic Johnson; cijeli Cleveland u euforiji!

08.06.2015 u 09:09

  • +9

NBA finale 2015: Golden Satate - Cleveland 93:95 (2. Utakmica)

Izvor: Reuters / Autor: Bob Donnan-USA TODAY Sports

Bionic
Reading

Košarkaši Cleveland Cavaliersa uspjeli su u drugoj utakmici NBA finala, nakon prave drame u produžetku nadigrati domaće Golden State Warriorse sa 95:93. Usprkos tome što je Cleveland nakon prve utakmice ostao bez Kyrieja Irvinga koji je teško ozlijedio koljeno, LeBron James odveo je svoje suigrače do pobjede koja im daje nadu. Serija je sada izjednačena na 1-1, a sljedeće dvije utakmice igraju se u Clevelandu

Četverostruki MVP LeBron James odigrao je jednu od svojih najboljih utakmicama u dosadašnjih šest finala NBA. Od prve minute s ozbiljnim izrazom na licu 30-godišnji LeBron kao lokomotiva je vukao Cavalierse sa 39 koševa, 16 skokova i 11 asistencija.

Svojom izvedbom LeBron James je velik broj ljubitelja NBA lige podsjetio na legendarnog Magica Johnsona koji je, u pohodu na pet titula prvaka s LA Lakersima, igrao sve što je trebalo; od playmakera do centra! Naravno, ne treba posebno naglasiti kako je cijeli grad Cleveland u euforiji jer titulu prvaka, u bilo kojem sportu, čekaju od davne 1964. kada je slavila NFL momčad Brwonsi! Nada se ukazala… Sada je naravno opet sve na LeBronu Jamesu!

Kakav je teret na svoja leđa preuzeo LeBron James dodatno na težini dobiva kada podsjetimo kako je ostao bez All-Star playmakera kao što je Kyrie Irving (koljeno), zatim nešto prije toga bez sjajnog krilnog centra Kevina Lovea (rame), a na polovici sezone bez agresivnog Brazilca Andersona Varejaa (Ahilova tetiva). Ali LeBron je u misiji i napravit će sve da razveseli navijače!

'Jedva čeka čuti u dvorani na trećoj utakmici finala naše navijače', poslao je poruku LeBron. Navijačko ludilo je počelo jer ovo je bila prva povijesna pobjeda Cavsa u NBA finalima (2007. Spursi su dobili 4-0!)…

Sjajan je bio i ruski centar Timofej Mozgov koji je postigao 17 koševa uz 11 skokova, a Australac Matthew Dellavedova, koji je preuzeo ulogu ozlijeđenog Kyrieja Irvinga, ubacio je devet poena i imao sjajan obrambeni učinak protiv aktualnog MVP-a Stephena Curryja

Međutim, u samoj završnici utakmice, točnije u produžetku, u junaka se pretvorio upravo Dellavedova koji je uhvatio vrlo važnu loptu u napadu te nakon toga zabio važne poene sa slobodnih bacanja.


Najbolji igrač Golden Statea postigao je 19 koševa uz šut iz igre 5-23, od čega za tricu 2-15 te imao šest izgubljenih lopti. Klay Thompson je predvodio domaću momčad s 34 koša, Harrison Barnes je ubacio 11, a Draymond Green 10 koševa uz 10 skokova.

'Uvijek nastojim dati sve što mogu svojim suigračima i oni su mi to vratili. Ova je pobjeda pravi timski uspjeh jer smo se vratiti u igru nakon poraza u prvoj utakmici. Sada smo tamo gdje smo bili prije tri dana i ovo je velika stvar!' kazao je nakon utakmice LeBron James koji je, podsjećamo, u prvom susretu zabio 44 koša…

Warriorsi su do ove utakmice u svojoj dvorani bili na učinku od 47 pobjeda i svega tri poraza (dva u sezoni jedna u play-offu). Međutim, kada je bilo najvažnije nisu nastavili niz i sada više nemaju prednost domaćeg terena.

Cleveland će u sljedeće dvije utakmice biti domaćin, a treći dvoboj finala na rasporedu je u noći s utorka na srijedu (tri sata iza ponoći) u Quicken Loans Areni.