usc na turneji

LeBron James i sin dogovorili posjet Dubrovniku; zakupljen je i otočić, ali...

31.07.2023 u 12:08

Bionic
Reading

Poznato američko sveučilište University of Southern California (USC) objavilo je kako uskoro kreće na 10-dnevnu turneju po Grčkoj i Hrvatskoj

No, cijeli program dugo je skrivan od javnosti, a razlog je naravno 18-godišnji Bronny James, najstariji sin zvijezde Los Angeles Lakersa LeBrona Jamesa.

>> Dobra vijest: Sin LeBrona Jamesa nakon srčanog udara pušten kući, slijede pretrage

Naime, nakon završene srednje škole Bronny James odlučio je studirati na sveučilištu USC Trojans, a prvo zajedničko druženje s novim suigračima trebala je biti 10-dnevnu turneja po Grčkoj i Hrvatskoj koja je zakazana od 5. do 15. kolovoza i trebali bi odigrati tri utakmice (13.8. u Dubrovniku, dvorana u Gospinu polju, igraju od 18 sati crnogorski SC Derby i USC!).

Od prije je poznato kako će muška košarkaška momčad Trojansa posjetiti Atenu, poznati grčki otok Mykonos te Dubrovnik i obližnji Cavtat.

Kako tportal doznaje, čelnike sveučilišta USC, koje ovakve turneje prema strogim NCAA pravila smije organizirati svale četiri godine, s nogu je - osim Dubrovnika koji je jako popularan kod Amerikanaca zbog jedinstvenih zidina i povijesti - oborio Supetar, otočić u blizini Cavtata koji je zadnjih godina doživio procvat. Naime, otočić Supetar ima dugu i bogatu povijest koja se seže sve do 13. stoljeća, kad se prvi put spominje pod imenom St. Pietro in media mare, a danas je atraktivan među turistima zbog mira i ponude koju pruža.

Otokom trenutačno upravlja više koncesionara, a luksuz i mir koji pružaju upravo je ono što su poželjeli iz USC-a pa se tako neslužbeno doznaje da su za prije povrataka u SAD (12/13. kolovoza) zakupili cijeli otočić. Želi taj prelijepi otok Supetar – koji mnogi nazivaju kraljevskom ložom uz more - samo za sebe.

No, uoči završnih priprema za put u Hrvatsku sve se zakompliciralo zbog najveće zvijezde momčadi, a to je 18-godišnji Bronny James koji je nedavno tijekom treninga doživio srčani zastoj nakon čega je prevezen u bolnicu.

Ubrzo se oglasio i njegov otac LeBron James koji se zahvalio navijačima na podršci i molitvama za njegovog 18-godišnjeg sina.

Kako se doznaje Bronny James – kojeg stručnjaci vide visoko na NBA draftu 2024. - pušten je na kućnu njegu i slijede mu detaljne pretrage koje će dati odgovor hoće li dobiti dozvolu igrati košarku za USC.

No, liječnici su mu preporučili mirovanje te je tako propao njegov izlet na turneju po Grčkoj i Hrvatskoj.

A sve je bilo spremno i za dolazak u Dubrovnik LeBrona Jamesa, jednog od najvećih košarkaša svih vremena.

'Uzbuđeni smo što možemo najaviti našu ljetnu turneju 2023. po Grčkoj i Hrvatskoj', kazao je glavni trener USC-a Andy Enfield, dodavši:

'Ovo je sjajna prilika za naše studente, sportaše i osoblje da uživaju u jedinstvenom obrazovnom i kulturnom iskustvu u tri nevjerojatna grada. Tri utakmice protiv konkurentnih profesionalnih momčadi bit će neprocjenjive za razvoj momčadi 2023-24.'

Kako su objavili priopćenjem iz USC-a, ova ljetna turneja bit će zajednički pothvat s kompanijom Complete Sports Management.

'Complete Sports Management počašćen je unaprjeđenjem našeg odnosa s muškim košarkaškim programom Sveučilišta USC i glavnim trenerom Andyjem Enfieldom. Imamo duboko ukorijenjen odnos i uzbuđeni smo što nastavljamo globalno partnerstvo ovog ljeta na njihovoj inozemnoj turneji u Grčkoj i Hrvatskoj , dvije najljepše zemalje na svijetu', rekla je Lea Miller-Tooley, izvršna direktorica tvrtke Complete Sports Management.

Od organizatora u Hrvatskoj doznali smo neslužbeno kako se još uvijek nadaju da će s momčadi USC ipak doći i Bronny James te njegov otac LeBron. Ovakav izlet se ne propušta iako je jasno kako Bronny James, kojem stručnjaci predviđaju uspješnu karijeru, jedno vrijeme neće smjeti igrati. Sve dok ne dobije dozvoli liječnika…