nepotrebno dizanje tenzija

Pomutnja u Splitu zbog čovjeka koji je kupio veći broj ulaznica; policija i HNS otkrili su nam gdje je nastao problem

26.09.2019 u 11:07

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija, nakon osam godina i ogleda protiv Gruzije, igrat će na Poljudu pred punim tribinama službenu, kvalifikacijsku utakmicu. Istina, nakon toga se igrala i prijateljska protiv Švicarske, ali i službena protiv Italije, no tada su zbog kazne, tribine Poljuda bile prazne

Hrvatska nogometna reprezentacija vraća se na Poljud, a ogled protiv Mađarske 10 listopada bit će tek šesta službena utakmica. Prethodnu, protiv Italije, koja se igrala pred praznim tribinama, pamtimo i po iscrtanoj svastici na poljudskom travnjaku, a čije autori još uvijek nisu pronađeni.

A kako je od zadnje utakmice, službene, na kojoj je bilo gledatelja, prošlo već više od osam godina (op.a. bila je to utakmica protiv Gruzije, u sklopu kvalifikacija za Euro 2012., kada je Bilićeva selekcija svlavila 2:1), jasno je da su u Splitu, unatoč zategnutim odnosima s Hrvatskim nogometni savezom, jedva dočekali dolazak najdraže momčadi.

Ulaznice su rasprodane u dan i pol, što je dokaz velikog interesa u Splitu i Dalmaciji.

Međutim, tijekom četvrtka pojavila se informacija kako je 40 ulaznica završio u rukama navijača koji imaju zabranu dolaska na utakmice, pa smo u Hrvatskom nogometnom savezu i policiji htjeli provjeriti kako im se takav propust mogao dogoditi.

'Prvi glas', rekao nam je HNS-ov povjerenik za ulaznice Nikša Martinac, te je dodao.

'Ali bez obzira o čemu se radi, HNS je svaku ulaznicu prije izdavanja provjerio prema popisu kojeg je MUP poslao i sigurno nitko s tog popisa nema ulaznicu. Barem nema na svoje ime. A što se 'crnog tržišta' tiče, tu HNS ne može ništa'.

Identičan odgovor za tportal stigao je i iz Policijske uprave splitsko- dalmatinske.

'Ne, spomenuta osoba nema nikakvu zabranu prisustvovanja nogometnim susretima i nije počinila nikakav prekršaj ili kazneno djelo', kazala je za tportal glasnogovornica Policijske uprave splitsko- dalmatinske Antonela Lolić.

Ona pojašnjava da su policajci u utorak i srijedu nadgledali prodaju ulaznica na prodajnom mjestu kod Spaladium arene, gdje su vladale ogromne gužve, pa primijetili jednu osobu koja se ondje zadržala neuobičajeno dugo. Na koncu su primijetili da je muškarac kupio znatno više ulaznica nego što je bilo dozvoljeno (po četiri na jednu osobu, op. a.), te ga pozvali na razgovor.

'Dakle, on je prekršio pravila tako što je kupio veći broj od dozvoljenog. Ulaznice je vratio i dobio je natrag svoj novac, te nisu ostvarena nikakva obilježja kaznenog ili prekršajnog djela. Ponavljam, on nije imao nikakvu zabranu dolaska na nogometne utakmice', dodala je Lolić.

Po svemu sudeći, stoga se ipak radi o šverceru, a ne huliganu.

  • +10
Prvi kupci ulaznica za utakmicu reprezentacije Hrvatske i Mađarske Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX