KAD SVE KRENE NIZBRDO...

Lazarov opet zabio hrpu golova, ali Makedonija dobila novu pljusku u utakmici koju od velikih nitko ne želi igrati

19.01.2019 u 16:16

Bionic
Reading

Makedonija je s velikim ambicijam stigla na svjetsko rukometno prvenstvo, ali završila je u utješnom President Cupu gdje je krenula porazom od Rusije 30:28 (13:4)

Uoči natjecanja Makedonci su se nadali da će osvojiti treće mjesto u skupini, možda iznenaditi i kojeg favorita (Hrvatsku ili Španjolsku), a na kraju su završili kao četvrti, jer su poraženi i od Islanda.

Ni u utješnom dijelu turnira President Cupu nije krenulo bolje. Momčad koju vodi španjolski stručnjak Raul Gonzalez morala je 'kapitulirati' pred Rusijom (30:28), koja je isto razočarana što mora igrati ovakve utakmice, a ne one u drugoj fazi po skupinama s 'velikim dečkima'.

  • +6
Hrvatska - Makedonija Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Tako će rukometna 'zbornaja' igrati za 13. mjesto na SP-u, a Makedonja tek za 15. Kod pobjednika Žitnikov je zabio osam, a Kosorotov pet pogodaka, a u redovima Makedonije po običaju je prvi strijelac bio Kiril Lazarov sa devet dok je Peševski dodao pet golova.

Dodajmo da je u istom terminu, u azijskom okršaju, Koreja svladala Japan 27:25 uz sedam golova J. Kanga i igrat će za 21. mjesto. U Japanu je bio najbolji Doi sa deset.

  • +3
SP u rukometu 2019., Njemačka - Koreja Izvor: Pixsell / Autor: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL