SRBIJANSKI MEDIJI

'Larrionda je poslao Srbiju kući'

24.06.2010 u 08:44

Bionic
Reading

Iako imaju velikog razloga za tugu, jer bili su srpski igrači u dvoboju s Australijom vrlo dobri, prema prvim komentarima u tamošnjim medijima razočaranje nije preveliko. A samo se tako u sportu može naprijed. Doduše, dio medija je objektivan, dok Alo za poraz od Australije krivi suca Larriondu

Srbiji je za prolazak u osminu finala SP-a trebala pobjeda nad Australijom. Odgovarao joj je u nekim kombinacijama i remi, ali Antićeva se momčad dobro postavila protiv 'soccerosa' i stvarala prilike. Stoga i ne čudi naslov u srbijanskom Blicu: ''Orlovi' kažnjeni za promašaje, Australija poslala Srbiju kući'.

Autor teksta naveo je brojne prilike Srbije u prvom dijelu, koje su na žalost 'komšija' ostale neiskorištene. Istih onih 'komšija' kojima su neki hrvatski portali tijekom dana slali poruke podrške, a što je oduševilo srpske kolege. Dalje se u tekstu spominju dvije sudačke greške koje je hrvatski 'ekspert' i Oko sokolovo Mateo Beusan opisao kao čiste situacije, ispravno dosuđene. Jedna je bila start Wilkshirea na Ninkovića, za što su Srbi očekivali barem crveni karton te Cahillovo igranje rukom, iako je bio u padu i leđima okrenut od lopte. Na kraju teksta ipak se navodi da je Australija zasluženo pobijedila iskoristivši propuštene srpske prigode.

B92 bio je još umjereniji, istaknuvši da je Australija dočekala svojih ne pet već 45 minuta bolje igre i kako je zaustavila Srbiju, koja je pak imala sve u svojim nogama. U tekstu 'Australija poslala Srbiju kući' ne očajavaju previše, svjesni da je njihova momčad igrala dobro, ali da jednostavno nije zabila što je trebala. Suca se čak spominje u pozitivnom kontekstu, spornu situaciju oko igranja rukome Cahilla nisu spomenuli, ali jesu grešku kada u 90. minuti nisu svirali evidentno zaleđe Pantelića.

No dok su Blic i B92 uzroke poraza pronašli u vlastitim promašajima, Alo se okomio na urugvajskog suca Larriondu. 'Larrionda nas je poslao kući' je naslov teksta, a u njemu se napominje kako je upravo Urugvajac pomogao Gani da prođe dalje, uz obrazloženje.

'Nažalost, Larrionda je pokazao da kriterij suđenja na Svjetskom prvenstvu nije isti za sve, jer ne treba podsjećati da su njegove kolege dosuđivale penal kada su Kuzmanović i Vidić igrali rukom u prijašnjim utakmicama naše reprezentacije. Na kraju, što vrijedi što je urugvajski arbitar dobro sudio do sporne situacije, kada je samo jednom svojom odlukom utjecao na sudbinu Srbije', pojasnio je za Alo bivši sudac Radisav Rabrenović.