Dončić kao Jordan

Lakersi i LeBron James iznenadili Nikolu Jokića i društvo, a iskrena izjava trenera u kojoj spominje svijet i medije sve govori

31.10.2022 u 09:41

Bionic
Reading

Više nema NBA momčadi koja u novoj sezoni nije uspjela doći do pobjede, nakon što su Los Angeles Lakersi kao domaćini svladali Denver Nuggetse sa 121:110, a petom uzastopnom pobjedom, ostvarenom protiv New York Knicksa (121:108), Cleveland Cavaliersi su došli do petog uzastopnog uspjeha

LeBron James je ubacio 26 koševa, Anthony Davis je dodao 23 uz 15 skokova za prekid niza od pet poraza koje su pretrpili Lakersi (1-5) na startu nove sezone. To je i prva pobjeda za trenera Darvina Hama koji od ove sezone vodi trofejnu momčad iz Los Angelesa.

"Morali smo nešto dokazati sebi. Ne svijetu, ne medijima. Odlično se osjećam zbog načina na koji smo reagirali tijekom utakmice", izjavio je Ham nakon prekida gubitničkog niza.

>> Hrvat Bojan Bogdanović novim ugovorom stigao do zarade veće od 100 milijuna dolara pa napunio koš NBA prvacima

Lakersi su dobili i veliki poticaj od igrača s klupe koje sa 18 koševa te po osam skokova i asistencija predvodio Russell Westbrook.

"Od početka sam tvrdio, štogod se traži od mene kako bi momčad pobjeđivala, to je ono što ću i činiti", rekao je Westbrook.

U trećem ovogodišnjem porazu Nuggetse (4-3) su predvodili Nikola Jokić sa 23 koša i 14 skokova te Jamal Murray sa 21 poena.

Za razliku od Lakersa koji su se prvi put ove sezone imali čemu veseliti, za igrače Cleveland Cavaliersa pobjede dolaze na traci. Pred svojim su navijačima u nedjelju svladali New York Knickse sa 121-108, a Donovan Mitchell je još jednom dokazao da se u novoj sredini odlično osjeća, jer je sa 38 koševa i 12 asistencija bio najbolji igrač utakmice.

Ovo je peti put da je Mitchell u dresu Cavsa ubacio 30 ili više poena. Veliku pomoć imao je u veteranu Kevinu Loveu koji je postigao 29 koševa s izjednačenim osobnim rekordom od osam pogođenih trica.

Od Clevelanda (5-1) je bolje u sezonu startao samo MIlwaukee (5-0), koji je jedina neporažena momčad u ligi.

U drugom uzastopnom porazu kod Knicksa su najbolji strijelci bili Jalen Brunson i Evan Fournier sa po 16 koševa svaki.

Treći najduži pobjednički niz u ligi trenutačno imaju Phoenix Sunsi koji su pred svojim navijačima svladali Houston Rocketse sa 124-109.

Devin Booker je svoj 26. rođendan proslavio tako što je sa 30 koševa bio najbolji strijelac utakmice, iako je promašio šest od sedam pokušaja za tricu. Chris Paul je završio dvoboj sa 10 poena i 15 asistencija, dok je Cameron Johnson dodao 19 poena.

Dario Šarić je i dalje "zaleđen" na klupi za pričuve, iako je momčad Sunsa pod košem bila oslabljena neigranjem ozlijeđenog prvog centra Deandrea Aytona.

Kevin Porter Jr. je predvodio Rocketsa sa 26 poena uz osam skokova i šest asistencija.

Za razliku od Šarića, Bojan Bogdanović je preseljenjem u Detroit dobio "novi vjetar u leđa", a u nedjelju je to dokazao i time što je s Pistonsima dogovorio produženje postojećeg ugovora za još dvije godine, do ljeta 2025., za 39,1 milijuna USD. Tako je Bojan i dalje najbolje plaćeni hrvatski sportaš.

Nakon dogovora koji je povoljan za obje strane, Bogdanović je mladim suigračima pomogao da prekinu niz od pet poraza i dođu do druge ovosezonske pobjede svladavši na svom parketu aktualnim prvake Golden State Warriorse sa 128-114. Sa 21 košem Bojan je bio jedan od četvorice igrača Pistonsa koji su ubacili više od 20 poena, a tome je dodao tri skoka i tri asistencije.

Najbolji strijelac kod pobjednika bio je Saddiq Bey sa 28 koševa, Isaiah Stewart je došao do novog osobnog rekorda sa 24 poena i 13 skokova, a Cade Cunningham je ostao za jednu asistenciju prekratak u lovu na "triple-double" sa 23 koša, 10 skokova i devet asista.

Kod Golden Statea najbolji su bili Stephen Curry sa 32 koša i Jordan Poole sa 30. Warriorsi su u Detroit stigli ni 24 sata nakon poraza u produžetku na gostovanju u Charlotteu, a zbog toga je ovu utakmice s klupe odgledao Klay Thompson.

Detroit (2-5) je tako prekinuo niz od pet poraza i sada je na 13. mjestu Istočne konferencije, a Golden State (3-4) je drugim porazom u nizu pao na 11. mjesto na Zapadu.

Iz njih su Los Angeles Clippersi (2-4) koji su doživjeli četvrti uzastopni poraz izgubivši kao domaćini sa 91-112 od New Orleans Pelicansa.

Ivica Zubac se uklopio u sivilo momčadi Tyronna Luea sa četiri koša i šest skokova. Norman Powell je bio najbolji strijelac Clippersa sa 18 poena, a Paul George je ubacio 14 koševa.

Pelicanse su do pobjede predvodili CJ McCollum sa 22 koša i Zion Williamson sa 21 poenom, 12 skokova i sedam asistencija. Gosti su imali šestoricu igrača sa dvoznamenkastim učinkom. Naji Marshall je ubacio 17 koševa, a po 15 su postigli Trey Murphy III i Larry Nance Jr.

Učinak večeri imao je Luka Dončić u domaćoj pobjedi Dallas Mavericksa nad Orlando Magicom (114-105). Dončić je već do poluvremena ubacio 30 koševa, da bi kraj završio sa 44 uz pet asistencija i tri skoka. Tim Hardaway Jr. je bio drugi strijelac pobjednika sa 21 košem. Tako je Dončić podsjetio na Michaela Jordana iz 1986. jer je prvi igrač nakon njega koji je na prvih šest utakmica sezone svaki put ubacio 30 ili više koševa.

Šestoricu košarkaša Orlanda s dvoznamenkastim učinkom predvodio je novak Paolo Banchero koji je prvi put ove sezone ostao ispod 20 poena ubacivši ih 18 uz četiri asistencije i tri skoka. Bol Bol je spojio 16 koševa, 11 skokova i tri blokade.

San Antonio Spursi (5-2) su pobijedili četvrti put u posljednjih pet nastupa, a pred svojim navijačima su bili bolji od Minnesota Timberwolvesa (4-3) sa 107-98. Bio je to treći sraz ove dvije momčadi unutar tjedan dana, a Spursima je ovo bila druga pobjeda protiv "vukova" do koje su ih predvodili Keldon Johnson sa 25 koševa i Doug McDermott sa 23. Keita Bates-Diop je dodao 18 poena.

Karl-Anthony Towns je za Timberwolvese ubacio 26 koševa uz 11 skokova, a Anthony Edwards je svih 18 poena postigao u drugom poluvremenu, kad su gosti umalo uspjeli izbrisati 15 koševa zaostatka s kojima su ušli u zadnju četvrtinu

Boston Celticsi (4-2) su prekinuli niz od dva poraza svladavši u TD Gardenu Washington Wizardse (3-3) sa 112-94. Jaylen Brown je ubacio 24 poena uz 10 skokova, a Jayson Tatum i Malcolm Brogdon su dodali po 23 koša za pobjednike.

Kristaps Porzingis je sa 17 poena i 13 skokova bio najbolji igrač Wizardsa, koji su doživjeli drugi uzastopni poraz. Rui Hachimura je uz 13 koševa imao devet skokova, a Bradley Beal je spojio 12 poena i osam asistencija.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore