KVALIFIKACIJE ZA EP, U-21

Ladić s Kalinićem napada Srbiju

20.08.2010 u 13:42

Bionic
Reading

U subotu 4. rujna hrvatska U-21 selekcija igrat će u Kragujevcu posljednju utakmicu svoje kvalifikacijske skupine za odlazak na EP 2011. godine. Ladićevim dečkima treba barem bod da bi ostali u igri za završnicu EP-a

Pred mladom hrvatskom selekcijom posljednja je utakmica kvalifikacijske skupine. I to nimalo lagana, jer Ladićevi će igrači na stadionu Čika Dača u Kragujevcu igrati protiv Srbije. A takve utakmice uvijek imaju dodatni naboj. Hrvatska je u situaciji da može osvojiti i prvo mjesto, ali i ostati bez mogućnosti dodatne faze kvalifikacija. Naime, u posljednju rundu plasirat će se pobjednici deset skupina te četiri najbolje drugoplasirane momčadi kojima će se nakon bodova gledati gol-razlika.

'S ovih 16 bodova upitno je bismo li bili i drugi, jer imamo slabu gol-razliku. Na našu žalost, u skupini nismo imali reprezentaciju za stvaranje razlike, iako su mnogi mislili da će to biti Cipar. No nitko ih nije dobio s više od jednog gola razlike. Dakle, moramo ići barem po bod, a bilo bi sjajno da ih osvojimo sva tri', pojasnio je izbornik U-21 selekcije Dražen Ladić.

Protiv Norveške, koju je njegova vrsta u Varaždinu dobila 4:1, nije bilo važnog igrača Nikole Kalinića. S obzirom na njihov odnos 'toplo-hladno', sada se čini da problema neće biti.

'Baš sam pričao s njime i rekao mi je da se jako veseli ovoj utakmici. Fizički je u sjajnom stanju i bit će nam od pomoći', naglasio je Ladić te priopćio imena igrača na koje računa za taj dvoboj, a to su:

VRATARI: Ivan Kelava (Lokomotiva), Marijan Antolović (Legia Varšava)
OBRANA: Domagoj Vida (Bayer), Roberto Punčec (Varaždin), Dejan Lovren (Lyon), Goran Jozinović, Mario Maloča (oba Hajduk), Šime Vrsaljko, Ivan Tomečak (oba Dinamo)
VEZA: Mato Jajalo (Köln), Milan Badelj (Dinamo), Filip Ozobić (Spartak Moskva), Zvonko Pamić (Freiburg), Damir Kreilach (Rijeka), Mirko Oremuš (Hajduk)
NAPAD: Nikola Kalinić (Blackburn Rovers), Dejan Školnik (Nacional), Ivan Perišić (Club Brugge), Ante Vukušić (Hajduk), Ivan Santini (Zadar)

Hrvatska trenutačno ima 16 bodova iz sedam utakmica, druga je Slovačka, koja će svoj posljednji dvoboj u skupini igrati 7. rujna na svom terenu protiv Norveške, sa 14 bodova, dok je Srbija treća s devet bodova iz šest utakmica te je izgubila izglede za plasman na EP.