MOĆNI MLADI NA TURNEJI

Ladić: Igrat ćemo naglašeno napadački

11.11.2009 u 17:35

Bionic
Reading

Izborniku hrvatske nogometne selekcije U-21 Draženu Ladiću predstoje slatke brige. U kadru su mu i trojica igrača s bivšeg popisa kolege Bilića, a pred njima su dvije iznimno važne kvalifikacijske zadaće

Ionako respektabilnoj reprezentaciji priključili su se Rakitić, Lovren i Kalinić, s njima trojicom selekcija U-21 postaje vrlo ozbiljan kandidat za nastup na idućem Euru.

'Momci su svojim zalaganjem i prezentacijama zaslužili ovu povećanu pozornost javnosti, a s ovim prinovama imamo i veću odgovornost za vrhunski rezultat. Sada mnogi misle da će sve ići glatko, što je pretjerano, ali ne treba biti skroman. Mi sada imamo puno veću širinu nego ranije', kazao je izbornik pred polazak za Cipar.

'U Koprivnici su pokazali (pobijedili 2:0) da nisu bezazlena momčad, a to su nastavili demonstrirati i kasnije. Istina, nakon toga nisu uzeli niti bod, ali nitko ih nije razbio.'

Iako je zbog sumnje u svinjsku gripu otpao udarni napadač belgijskog prvenstva Ivan Perišić, napad je dovoljno dobar za predstojeće zadaće (u srijedu mladi gostuju kod vodećih Slovaka). Problemi se njuše jedino u zadnjem redu.

'Maloča i Jozinović su upitni, a Tomečak nije u konkurenciji zbog većih problema s trbušnim zidom. Prva dvojica trebali bi biti spremni za drugi dvoboj', smatra Ladić.

I takva konstelacija, ali i Ciprani, jednostavno zovu na napadački orijentiran prvi sastav.

'I dosada sam momčad komponirao po profilu i to su bile ofenzivne varijante. Sada taj koncept još više dolazi do izražaja. Nema skrivanja, igrat ćemo isključivo napadački. Ime protivnika nije važno. Stalno ponavljam igračima da smo važni samo mi jer kvalitetu imamo.'

Nakon tri odigrana kola Hrvatska ima šokantan poraz od Cipra i pobjede nad Norveškom (u gostima) i Srbijom. Osvoje li u idućih sedam dana šest bodova, osamili bi se na vrhu ljestvice, a do kraja ciklusa predstoji još samo jedno gostovanje, u Novom Sadu.