TUŽNI MARCOS I KAROLINA

Lacko u Zagrebu do prvog finala karijere

04.02.2012 u 21:01

Bionic
Reading

Nakon ispadanja svih hrvatskih predstavnika prije vikenda, gledatelji na zagrebačkom Indoorsu nadali su se finalu između Mihaila Južnjog i Marcosa Baghdatisa, ali Slovak Lacko nastavio je uživati u tjednu karijere i svladao je Cipranina rezultatom 7:5, 7:6(3)

Mihail Južnji je ostavio 'specijalista za Zagreb' (zadnje dvije godine finalist, to su mu jedina dva finala karijere) Michaela Berrera bez izgleda u prvom polufinalu, a protivnik će mu biti Slovak Lukaš Lacko.

Daleko poznatiji Južnji, nekadašnji TOP10 igrač, finale nije igrao više od godinu dana, ali 24-godišnji Slovak ovaj je meč čekao čitav život. Do danas nikada nije igrao niti polufinale ATP turnira i sada ga čeka najveći izazov karijere.

Na turnirima ovoga ranga igračima njegovog kalibra (97. igrač svijeta) često znaju iskoristiti rupe u ždrijebu, ali s Lackom to nije bio slučaj. Na putu do finala izbacio je drugog (Bogomolov), sedmog (Hasse) i šestog (Baghdatis) nositelja i više nego zasluženo čeka završni meč.

Pokazao je atraktivan, napadački stil i tako dobio i Baghdatisa koji je do večeras u Zagrebu imao omjer 8-0. Dva se puta poznati Cipranin, kojega je s tribina zdušno bodrila njegova djevojka Karolina Šprem, vraćao iz rezultatskog zaostatka, ali Lacko nije odustajao i nakon 107 minuta igre upisao je najveću pobjedu karijere koja će ga lansirati prema zacrtanom cilju za ovu szonu: društvu pedesetorice najboljih na svijetu. U slučaju pobjede sutra nedostajat će mu stotinjak bodova, u slučaju poraza još sto bodova više.

Baghdatisa još očekuje polufinalni ogled parova, gdje će s nesuđenim rivalom u finalu singla, Mihailom Južnjim, igrati protiv sjajnih Izraelaca Erlicha i Rm, dok se u drugom polufinalu nalaze Ivo Karlović i Nijemac Moser, te hrvatski par Dodig/Pavić.

Polufinala:

Južnji(3) - Berrer 6:3, 6:4
Lacko - Baghdatis (6) 7:5, 7:6(3)