kao i uvijek - napeto

Kyrgios unatoč pobjedi imao potrebu omalovažavati Tsitsipasa: prvo je tražio njegovu diskvalifikaciju, a onda mu poručio: Baš si 'mekan'...

03.07.2022 u 09:25

Bionic
Reading

Završnica subote u Wimbledonu, trećem Grand Slam turniru godine, bila je sjajna, a za to su se pobrinuli australski tenisač Nick Kyrgios i Grk Stefanos Tsitsipas. U tom meču trećeg kola slavio je Kyrgios 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6 (7)

Osim očekivane nervoze s obje strane, naelektriziranog odnosa između dvojice tenisača, Kyrgios i Tsitsipas su priuštili i iznimno kvalitetan meč. Ukupno gledano Australac je ipak bio bolji, a Kyrgios je u napetom tie-breaku četvrtog seta iskoristio drugu meč loptu za veliko slavlje, i svoju četvrtu pobjedu u petom međusobnom ogledu.

Na terenu broj 1 viđena je prava 'ludnica', a između drugog i trećeg seta Kyrgios je tražio i diskvalifikaciju Tsitsipasa, zbog toga što je Grk lopticom gađao navijače na tribini. Doduše, nije nikoga pogodio, ali je činjenica da je prema tribinama uputio vrlo jak udarac, a loptica je prohujala pored glave jednog od gledatelja.

Nakon dvoboja, Tsitsipas je Kyrgiosa nazvao nasilnikom. Australac je imao odgovor.

'Ne znam što bih rekao. Kako sam ja to bio nasilnik prema njemu? On je bio taj koji je mene gađao lopticama. On je bio taj koji je lopticom pogodio navijača. Ja nisam napravio ništa. Osim svojih prepirki sa sucem, nisam ničim uvrijedio Stefanosa. Vjerojatno bih i ja bio ljut da me netko stalno pobjeđuje. Možda bi trebalo smisliti kako da me pobjedi na terenu, pa onda da se okrene svojim planovima o tome da mi ne dozvoli da igram', rekao je Kyrgios pa dodao:

'Ne znam o čemu priča. On je taj koji je napravio cirkus. Ima ozbiljne probleme. Baš je 'mekan' ako je rekao da sam ga maltretirao. Ako ga je to poremetilo, onda je to ono što ga sprječava da pobjedi'.