ludi australac

Kyrgios si ne može pomoći: Treću godinu zaredom namjerno pustio meč u Šangaju?

08.10.2018 u 17:53

Bionic
Reading

Nick Kyrgios ponovo se pobrinuo za kontroverzu nakon što je na velikom ATP 1000 turniru u Šangaju izgubio od malo poznatog Bradleyja Klahna, u meču u kojem se posvađao sa sucem jer ga je ovaj optužio da namjerno poklanja poene protivniku...

Australski 23-godišnji tenisač nikako da sazrije. Svake sezone tijekom rujna i listopada igra neobavezno i bez volje, što je viđeno i ovaj put. Prošlog tjedna u Tokiju izvodio je gluposti protiv Gasqueta što je kulminiralo kad je servis za set protivnika praktički čekao u prostoru za servis pa nije stigao niti podmetnuti reket kad bi loptica dojurila s druge strane mreže. Njegovi pak drugi servisi bili su u pravu brži od 200 km/h i nije ga bilo briga hoće li završiti u terenu.

  • +11
Nick Kyrgios Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovog tjedna otišao je još dalje u Šangaju, izgubivši od 104. tenisača svijeta Bradleyja Klahna već na otvaranju turnira.

Kyrgios je opet cirkusirao na terenu, a o tome koliko je imao volje igrati svjedoče čak i poeni koje je dobio.

Tijekom trećeg seta posvađao se sa sucem Damienom Dumusoisom koji ga je optužio da namjerno pušta protivniku. Prijetio je Francuzu da bi ga za tu tvrdnju mogao prijaviti ATP-u, prije nego što je s konačnih 4-6 6-4 6-3 Klahn upisao pobjedu i poslao ga kući.

Treća je to godina zaredom da kontroverzni Australac ispada u Šangaju u sumnjivim okolnostima. Prošli put samo se pokupio s terena usred meča sa Steveom Johnsonom, a sezonu prije evidentno se micao od loptice u meču sa Mischom Zverevom zbog čega je zaradio privremenu suspenziju. Kineski organizatori turnira mora da su mu se zamjerili.

Borni Ćoriću sve to ne smeta koji je ovog ponedjeljka izbacio Wawrinku iz turnira i umjesto nepredvidivog Kyrgiosa u drugom kolu igrat će s autsajderom Klahnom...