nije da mu je teško

PSG ga se tek riješio i utrpao mu milijune u džep, a Argentinac bi vrlo brzo mogao potvrditi novi posao u najjačoj ligi svijeta

05.07.2022 u 17:02

Bionic
Reading

Argentinac Mauricio Pochettino više nije trener Paris Saint-Germaina, objavio je u utorak francuski nogometni prvak, potvrđujući prijašnje glasine o razlazu s dosadašnjim trenerom koji je na klupi Parižana proveo samo 18 mjeseci.

'Paris Saint-Germain potvrđuje da je Mauricio Pochettino završio svoj posao u klubu', stoji u službenom klupskom priopćenju u kojem su argentinskom stručnjaku i njegovoj ekipi zahvalili za obavljeni posao i poželjeli sve najbolje u budućnosti.

Pochettino je na klupu PSG-a stigao u siječnju 2021. Mandat je započeo osvajanjem Kupa Francuske, ali je ostao bez naslova nacionalnog prvaka koji je iznenađujuće osvojio Lille. U prošloj sezoni PSG je uvjerljivo došao do naslova francuskog prvaka, ali je ponovno izostao rezultat u Ligi prvaka, iako je u momčad doveden Lionel Messi.

To je jedini trofej koji klub još nije osvojio otkako je 2011. vlasništvo nad PSG-om preuzela tvrtka Qatar Sports Investment.

Ovog je utorka u Parizu zakazana konferencija za medije na kojoj bi kao Pochettinov nasljednik trebao biti imenovan dosadašnji trener Nice Christophe Galtier, s kojim je predsjednik PSG-a Nasser al-Khelaifi pregovarao u lipnju. Da će Galtier biti novi trener PSG-a dalo se naslutiti kad je na klupu Nice doveden bivši trener Borussije Dortmund Lucien Favre.

Inače, brojni su engelski mediji objavili kako Mauricio Pochettino neće dugo biti bez posla, jer za Argentinca postoji veliki interes među klubovima Premier lige, jer u tom s eokruženju već okušao, radeći u Southamptonu i Tottenhamu. Koji će biti treći, možda doznamo ubrzo.

No, sigurno neće žuriti s odlukom, jer i bogate gazde PSG-a morale su ispuniti svoje obveze, jer Argentinac je s PSG-om imao ugovor do 2023. godine.