novac nije problem

Kylian Mbappe donio je konačnu odluku i napušta Pariz, a mega-bogati predsjednik PSG-a svojim potezom sve je iznenadio; je li ovo očekivano?

01.07.2021 u 14:36

Bionic
Reading

Mjesecima se piše kako francuski napadač Kylian Mbappe uskoro napušta PSG i vjerojatno odlazi u Real Madrid jer je u nekoliko navrata odbio potpisati novi ugovor

Da se nešto čudno događa u PSG-u razotkrio je ugledni L'Equipe koji donosi priču kako je Kylian Mbappe zaista odlučio odbiti od čelnika kluba novi ugovor s PSG-om.

Od prije je poznato kako mu postojeći ugovor traje do lipnja sljedeće godine (2022), a ako do tada ostane u PSG jasno je kako iz kluba u ljeto sljedeće godine može otići – besplatno.

Toga su svjesni gotovo svi čelnici bogatog PSG-a i taj scenarij nitko u klubu ne želi. Zbog toga je u klubu zavladala pomutnja ili bolje rečeno panika - iako to ne žele priznati…

Navodno se sve zakompliciralo jer je mega-bogati predsjednik Nasser Al-Khelaifi, kojem novac nije nikakav problem, uvjeren kako će Mbappe - kojeg je dotuklo ispadanje Francuske od Švicarske u osmini finala Eura - ipak potpisati novi ugovor pa su navodno, kako navodi izvor, odlučili odbiti sve eventualne ponude za najboljeg igrača. Odlučili su rikirati kako bi dobili na vremenu, a svjesni su da riskiraju jako, jako puno. Naravno, mega-bogati predsjednik PSG-a svojim potezom sve je iznenadio...

Očito je Al-Khelaifi uvjeren kako novcem može sve riješiti, ali to očito tako ne funkcionira kada je Mbappe u pitanju.

A ponuda ima jer osim Reala još nekoliko klubova može bez problema platiti sve što Mbappe traži. Uostalom, jedan od motiva Mbappeu je svakako osvajanje Lige prvaka i to je rekao čelnicima kluba. Dakle, nije nemoguće da produži ugovor, ali u tom slučaju trebat će se pojačati.

Ono što je poznato jest činjenica kako će Real Madrid i ostali zainteresirani klubovi moći započeti pregovore s Mbappeovim i njegovim zastupnicima i to bez odštete.

'Moram donijeti ispravnu odluku kako bi si otvorio sve mogućnosti. Moram izabrati najbolje za sebe što neće biti nimalo lako. Nalazim se u klubu u kojem sam sretan. Osjećam se dobro, ali je li to najbolje za mene? Još uvijek nemam odgovor na to pitanje', kazao je nedavno Mbappe nedavno.

  • +11
Francuska - Švicarska, osmina finala, Euro 2021. Izvor: EPA / Autor: Robert Ghement / POOL