DRAMA U MALEZIJI

Kvar uništio Hamiltona i poklonio dvostruku pobjedu Red Bullu!

02.10.2016 u 14:38

  • +7

Formula 1, Velika nagrada Malezije

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Edgar Su

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo ostvario je svoju četvrtu pobjedu u karijeri ove nedjelje na Velikoj nagradi Malezije, nakon što je u završnom dijelu utrke Lewis Hamilton odustao zbog kvara na motoru. Max Verstappen završio je drugi, a Nico Rosberg trećim je mjestom povećao prednost u ukupnom poretku...

Svjedočili smo izuzetno dramatičnoj utrci ove nedjelje na stazi Sepang. Kada se Sebastian Vettel zaletio u Nicu Rosberga u prvom zavoju činilo se da mu je upropastio utrku, no na kraju je njemački vozač Mercedesa uz mnogo sreće povećao prednost u ukupnom poretku koja sada iznosi čak 23 boda u odnosu na Lewisa Hamiltona.

Rosberg možda nije imao sreće na Velikoj nagradi Malezije, ali puno je gore prošao njegov timski kolega. Lewis Hamilton uvjerljivo je vodio no 15 krugova prije kraja eksplodirao mu je motor i morao je odustati, što je Britancu i njegovim inženjerima jako teško palo i okrenulo situaciju u Svjetskom prvenstvu naglavačke.

Taj je kvar također poklonio pobjedu Red Bullu, a momčad je prvo mjesto odlučila dodijeliti Danielu Ricciardu. Naime, Max Verstappen je na svježim gumama opsjedao kolegu, no virtualni sigurnosni automobil zatim je izašao na stazu zbog pokvarenog Hamiltonovog bolida i šefovi 'bikova' odlučili su obojicu pozvati u boks i promijeniti gume, iako bi Nizozemac imao veliku šansu pobijediti dao je ostao na stazi ili da su obojica ostali.

Na jednako dobrim gumama Ricciardo nije imao problema zadržati iza sebe mladog kolegu i ostvariti četvrtu pobjedu u karijeri. Nico Rosberg koji je bio zadnji nakon prvog kruga probio se pak kroz gužvu i unatoč kazni od dodatnih deset sekundi za divlji manevar u duelu s Raikkonenom uspio je obraniti prednost i završiti treći, što mu je donijelo krucijalnih 15 bodova.

Kimi Raikkonen morao se zadovoljiti četvrtim mjestom, što je puno bolje od Vettela koji je utrku završio u prvom krugu. Peto mjesto pripalo je odličnom Valtteriju Bottasu koji je uspio samo jednom ići u boks, šesti je bio Sergio Perez u bolidu Force Indije, dok je Fernando Alonso u McLarenu završio sedmi, iako je startao posljednji.

Osmi je bio Hülkenberg, a Jenson Button u svojoj 300. utrci u karijeri osvojio je devetim mjestom dva boda za McLaren. Posljednji bod pripao je Jolyonu Palmeru u Renaultu.

U ukupnom poretku konstruktora Mercedes zbog kvara Hamiltona nije uspio matematički osigurati naslov, no trebao bi na sljedećoj utrci za tjedan dana u japanskoj Suzuki, kada će Lewis pokušati smanjiti zaostatak u poretku vozača koji je dramatično narastao u odnosu na Rosberga...