REDSI BOLJI OD VRAGOVA

Kuyt hat-trickom riješio najveći engleski derbi

06.03.2011 u 16:16

Bionic
Reading

Nizozemac Dirk Kuyt s tri gola bio je junak najvećeg engleskog derbija, igranog na Anfieldu između Liverpoola i Manchester Uniteda, koji su domaćini dobili sa 3:1

U 29. kolu Premiershipa igrao se najveći engleski derbi, između Liverpoola i Manchestera Uniteda, koji je još jednom potvrdio da je to utakmica 'bez premca'. Naime, 'crveni vragovi' su, s obzirom na čak 21 bod viška od 'redsa', bili su apsolutni favoriti uoči utakmice. Međutim, domaćini nisu mislili tako te su na krilima Urugvajca Luisa Suareza i Nizozemca Dirka Kuyta posve zasjenili lidera prvenstva i pobijedili 3:1. Sva tri gola za domaće zabio je Kuyt, dok je počasni pogodak, u drugoj minuti sudačke nadoknade, za goste zabio Hernandez.

Istina, imali su gosti problema s igračkim kadrom, jer nedostajali su im Vidić, Ferdinand, Anderson, Evans, Valencia i Park. No ni Kenny Dalglish nije bio bez problema. Nedostajao mu je Kelly, dok se kapetan Gerrard borio s ozljedom te je stisnuvši zube pružio koliko je mogao.

S ovim porazom Uniteda zaživjele su ambicije i Arsenala, koji se približio na tri boda, ali i četvrtog Chelseaja, čiji je vratar Petr Čech najavio ovakav zaplet, to jest poraz 'vragova'. Naravno, i trećeg Cityja, ali koji ima utakmicu više od svih.