5:1 ZA BIJELE

Kustošija ni blizu! Hajduk joj uvalio petardu

01.10.2013 u 19:36

  • +9

NK Kustošija - HNK Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Bionic
Reading

Zagrebački niželigaš Kustošija odigrala je veliku utakmicu u svojoj povijesti. U 1/16 finala Kupa Kustošija je očekivano izgubila od daleko boljeg i renominiranijeg Hajduka 5:1

Ždrijeb 16-ine finala hrvatskog nogometnog Kupa donio je klubu sa zagrebačke Kustošije, na igralište uz potok Kustošak, uglednog gosta - splitskog Hajduka. Nikad ovaj klub nije igrao s tako renomiranim protivnikom, tako da je i očekivano bilo da tribine budu ispunjene do posljednjeg mjesta.

Bez većih problema splitski je sastav pobijedio Kustošiju 5:1 zahvaljujući golovima Jonjića u 38., Kouassija u 40., Kiša u 54. te na kraju Andrijaševića u 80 i Malokua u 90. minuti te se tako plasirao u osminu finala Kupa. Zapravo, sve je bilo riješeno nakon dvije minute u kojima je Hajduk dvama golovima potpuno srušio sve nade domaćina.

Iako su se igrači Kustošije trudili koliko su mogli, no bila je vidljiva razlika u kvaliteti ta dva suparnika, no njihov trud i zalaganje im se isplatilo u posljednjim trenucima utakmice, točnije u 89. minuti kada je Ljuboja pogodio iz doslovno prve prilike domaćina na utakmice. Naravno, taj pogodak je doživljen ekstatično na tribinama, a Ljuboja je ovime ušao u povijesne knjige malog zagrebačkog kluba.Trener Hajduka Igor Tudor na ovoj utakmici odmorio je neke igrače, no oni koji su igrali odradili su uspješno posao.

Na tribina se okupilo 100-tinjak pripadnika Torcide, no atmosfera na stadionu je bila prava navijačka bez nekih problema i incidenata. Posebna zanimljivost Kustošije jest da u njihovom podmlatku treniraju sinovi Gorana Ivaniševića, Tome Šokote i Darija Šimića.