UŽIVO - DAVIS CUP

Čilić i Dodig donijeli drugi bod Hrvatskoj protiv Kanade

03.02.2018 u 13:51

Bionic
Reading

Hrvatski Davis Cup izbornik Željko Krajan iskoristio je pravo zamjene za današnji dvoboj parova i umjesto nominiranog Franka Škugora ubacio Marina Čilića koji se s Ivanom Dodigom od 14 sati suprotstavio kanadskom paru Nestor - Pospisil te slavio 3-2 u setovima za naš drugi bod

1. SET - Sjajno su Dodig i Čilić krenuli u susret, na Marinov servis nisu izgubili niti jedan poen, odmah su lako poveli 1:0. No, to kao da je 'iscrpilo' kumove jer ostatak seta kao da niti nisu došli na meč. Dva breaka bila su dovoljna da Nestor i Pospisil osvoje prvi set 6:2.

2. SET - S puno nade u bolju partiju ušlo se u drugi set, no... Čilić i Dodig uzeli su svoj gem, a potom su Nestor i Pospisil uzeli svoj, ali i - break! Ovo ne sluti na dobro, kumovi tonu sve dublje. Na kraju su izgubili i drugi set, 3:6 za Kanađane.

3. SET - Hajde da vidimo mogu li se naš dečki vratiti u meč. Na samom početku je 'čupavo', Nestor i Pospisil djeluju puno bolje i bili su u dobitnoj situaciji s breakom. No naši dečki su se vratili, uzvratili s dva breaka i napravili ludnicu u dvorani. Treći set je naš sa 6:4. Je li moguć totalni preokret?

4. SET - Velika borba u četvrtom setu, oba para čvrsto drže svoj početni udarac, bilo je 5:5, a onda je Hrvatska napravila break i ima servis za set. I odmah ga je s lakoćom iskoristila za 7:5. Idemo u peti set, Hrvatska je u naletu, dvorana raspjevana

5. SET - Jedni i drugi drže svoj početni udarac do 2:2, a tada je sjajni hrvatski par napravio break za veliku prednost 3:2. Odmah smo obranili servis za 4:2, sve je Hrvatska bliže drugom bodu u dvoboju s Kanadom. Još jedan break naših za 5:2. Serviramo za pobjedu... tri vezane meč lopte... iskoristili smo prvu. Nevjerojatan meč..., svaka čast dečki - 6:2

  • +23
Davis cup, Hrvatska - Kanada, 3. meč parova, Čilić / Dodig - Nestor / Pospisil Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Čiliću i Dodigu ovo je sedmi zajednički nastup u Davis Cupu, a u dosadašnjih šest dvoboja ostvarili su četiri pobjede uz dva poraza.

Marin i Ivan će sada u Osijeku pokušati nastaviti pobjednički niz započet 2016. godine, kad su redom pobjeđivali braću Bryan u četvrtfinalnom dvoboju protiv SAD-a u Portlandu, Francuze Mahuta i Herberta u polufinalu u Zadru te argentinski par Del Potro - Mayer u finalu. 

Danielu Nestoru i Vaseku Pospisilu ovo će biti 11. nastup u Davis Cupu, a u dosadašnjih deset mečeva ostvarili su šest pobjeda i četiri poraza. Posljednji zajednički nastup imali su prošle godine, kad su u doigravanju za mjesto u Svjetskoj skupini pobijedili indijski par Bopanna - Raja u četiri seta.

  • +26
Finale Davis Cupa Izvor: Reuters / Autor: Antonio Bronić

Nakon prvog dana dvoboja 1. kola Svjetske skupine u osječkom Gradskom vrtu između Hrvatske i Kanade rezultat je 1-1. Borna Ćorić je donio vodstvo našoj reprezentaciji pobjedom nad Vasekom Pospisilom 3-6, 6-2, 6-3, 6-2, dok je kanadskoj reprezentaciji prvi bod donio 18-godišnji Denis Shapovalov pobijedivši Viktora Galovića 6-4, 6-4, 6-2.