VRATILA SE POZITIVA

Kukoč otvoreno o Eurobasketu: Nitko me nije zvao…

25.09.2013 u 10:06

Bionic
Reading

Jedan od najboljih europskih košarkaša svih vremena Toni Kukoč već godinama živi u SAD-u, ali i prati sva zbivanja u hrvatskoj košarci

Novinaru 24sata Zoranu Čuturi njegov bivši suigrač iz reprezentacije bivše države rado se javio na telefon, a tema je naravno bio Eurobasket.

'Pratio sam natjecanje na razini rezultata od samog početka, ali jednostavno nisam imao gdje gledati utakmice. Ovdje u Chicagu nitko nije preuzimao prijenose, niti izravno niti snimke. Što ja znam, možda su neke lokalne postaje prenosile turnir, ali ja te programe ne vidim', kazao je iskreno 45-godišnji Kukoč koji od 1993. s obitelji živi u elitnom predgrađu Chicaga Highland Parku.

Obzirom da Kukoč – koji je 1995. osvojio broncu u Grčkoj što je zadnja medalja Hrvatske - nije imao prilike na djelu vidjeti Bojana Bogdanovića i društvo teško mu je bilo analizirati igru Repešinim momaka, ali je ipak poslao poruku:

'Drago mi je vidjeti kako smo se na europskoj razini konačno vratili u utrku za visok plasman i za medalje. Ovaj put nije nam uspjelo doći do medalje, očito smo naletjeli na bolje suparnike, ali to ne znači da u skoroj budućnosti nećemo uhvatiti i bolji plasman', kazao je između ostalog Kukoč dodavši:


'Neka se pozitiva napokon pojavila i u našoj košarci. Naši su se mučili prve dvije utakmice, a kad su ušli u seriju pobjeda, to im je sigurno podignulo samopouzdanje.'

No, najzanimljiviji odgovor Kukoč je dao na pitanje je li ga netko zvao da svojim savjetima pomogne tijekom priprema:

'Ovaj put me nitko nije zvao. Ali da me netko ubuduće pozove - odazvao bih se. Vjerojatno bih.'

Cijeli razgovor za 24sata možete pročitati OVDJE