POVRATAK NA STAZU

Kubica: Lijepo je voziti reli, ali imam još posla u Formuli 1

09.09.2012 u 14:02

Bionic
Reading

Kubica je pobijedio u prvoj etapi dvodnevnog relija Ronde Gomitolo di Lana u Italiji. Bilo je to prvo natjecanje u kojem je sudjelovao nakon teške nesreće u veljači 2011. godine

Bivši vozač F1 momčadi Renaulta, 27-godišnji Poljak Robert Kubica, vratio se u subotu natjecateljskom utrkivanju na najbolji mogući način…

Kubica je pobijedio u prvoj etapi dvodnevnog relija Ronde Gomitolo di Lana u Italiji. Bilo je to prvo natjecanje u kojem je sudjelovao nakon teške nesreće u veljači 2011. godine. Podsjećamo, Kubica je stradao u prometnoj nesreći uoči početka sezone Formule 1. Poljak se pri visokoj brzini za volanom Škode na jednome lokalnom relijaškom natjecanju (Ronde di Andora) zabio u barijeru, pri čemu je zadobio teške ozljede desne ruke, toliko ozbiljne da mu je čak prijetila amputacija. Kasnije je podvrgnut cijelom nizu operativnih zahvata, kako ruke, tako i kasnije gležnja noge.

'Biti ovdje je već dobar korak, ali ja bih radije sada bio negdje drugdje. Još me čeka dugačak put na mom putovanju i vjerojatno više nikada neću biti na istoj fizičkoj razini kao prije nesreće. Ali, neću zbog toga odustati. Moj cilj je povratak u Formulu 1! U sljedećih nekoliko mjeseci vidjet ćemo je li to moguće već iduće sezone, ili ću morati čekati do 2014. godine', izjavio je Kubica, bivši vozač BMW-Sauber i Renaulta.

Prije nesreće je bio povezan s Ferrarijem kao moguća zamjena za Brazilca Felipea Massu. Španjolac Fernando Alonso iz Ferrarija, trenutno vodeći u poretku Svjetskog prvenstva u Formuli 1, jedan je od najboljih prijatelja Kubice u ovome sportu.

Eric Boullier, šef Renaulta, rekao je kako njegova momčad danas ima slabe kontakte s Kubicom.

'Čitao sam u novinama, kao i vi, o njegovom povratku na relijaškim utrkama, ali nemamo puno kontakta s njime. Imam kontakte s njegovim menadžmentom, ali ništa više od toga. O Robertovom trenutnom stanju već duže vrijeme nisam dobio nove informacije', rekao je Francuz.