AGONIJA POLJAKA

Kubica: Još uvijek vjerujem da se mogu vratiti u F1

24.01.2013 u 17:15

Bionic
Reading

Robert Kubica nije odustao od povratka u elitno automobilističko natjecanje, bez obzira na tjelesna oštećenja koja ga limitiraju.

Poljski 28-godišnjak bio je jedan od najbržih vozača u Formuli 1 sve dok mu se prije dvije godine nije dogodila grozna nesreća na jednom reliju u Italiji kojeg je vozio uoči F1 sezone. Polomio je kosti ruke i noge te jako ozlijedio šaku, a čitav niz operacija kojima je bio podvrgnut do današnjeg dana nisu mu pomogle da se potpuno oporavi i bude onaj stari.

Desna ruka mu više nije funkcionalna kao prije pa se morao limitirati na vožnju relija. No, ovaj tjedan testirati će i DTM automobil, pa nada da bi se mogao vratiti vožnji formule još uvijek postoji.

'Još uvijek vjerujem da se mogu vratiti. To nije samo san. Zasad sam još uvijek limitiran kad je u pitanju vožnja jednosjeda, ali ti su limiti puno manji nego što izgledaju izvana. Dan po dan, reli po reli, testiranje po testiranje i limita će biti sve manje. Cilj mi je jednog dana moći voziti kako treba, tad mislim da mi brzina neće biti problem,' izjavio je Robert Kubica za F1 Racing magazin pa dodao:

'Kad vozim moram biti koncentriran pa zaboravim svoja tjelesna ograničenja. Sa oštećenjima koja imam ne mogu postići sto posto od onoga što sam mogao prije, ali nadam se da ću se unaprijediti. Ako rotaciju šake dovedem na barem 80% prijašnjih mogućnosti, tada bih rekao 'da' povratku u Formulu 1.'