Modri u finalu kupa

Krznar priznao da je Gorica Dinamo namučila puno više od očekivanog; Oreščanin sve rekao jednom rečenicom: 'Nemam riječi za svoje igrače'

28.04.2021 u 21:57

Bionic
Reading

Treneri Dinama i Gorice su iznijeli svoje viđenje nakon polufinala Kupa u kojem su Modri slavili s 4:1 na Maksimiru nakon produžetaka

Dinamo je s 4:1 u produžecima pobijedio Goricu i plasirao se u finale Hrvatskog nogometnog kupa. Modri nisu imali lak zadatak, a Gorica ih je šokirala već u trećoj minuti golom Darija Špikića koji je upravo na posudbi iz Dinama. Na poluvrijeme se otišlo s 0:0, a onda je sve krenulo nizbrdo za Goricu.

  • +23
NK Dinamo - NK Gorica, polufinale Kupa, 28.4.2021. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo je zabio četiri gola od kojih je jedan ljepši od drugog. Najprije je Mišić zabio za 1:1 u 46. minuti, a onda su u produžecima zabijali Jakić, Majer i Ademi za konačnih 4:1. Gorica je pak od 49. minute igrala s igračem manje jer je drugi žuti dobio Keita. Trener Dinama Damir Krznar bio je zadovoljan pobjedom.

'Bila je to teška, ali slatka pobjeda. Naši ciljevi su uvijek visoki. Želimo dvostruku krunu kad god je moguće, ali pred nama je teška bitka. Gorica je dobila ono što je htjela, rani gol. Nakon toga se organizirala u čvrst i dinamičan broj te prijetila iz kontre. Naš zadatak nije bio lagan. Uspjeli smo izjednačiti i to nam je dalo poticaja za jače. Stvorili smo puno šansi, ali teško je bilo doći do gola. Gorica je imala nesreću da je ostala s igračem manje', rekao je trener Dinama pa dodao:

'Morali smo rotirati igrače s obzirom na potrošnju. To je neizbježno. Neke smo poštedjeli, a drugi su dijelili minutažu. Nema velikog odmora, ali to više ne treba ponavljati.'

Finale je 19. svibnja, a Dinamo tamo čeka Istra 1961.

'Finale je uvijek finale, a Istra 1961 je neugodan protivnik. Svaki put s njima je bilo grčevito i teško osim one jedne pobjede od 5:0. Bit će jako motivirani za najveći uspjeh u povijesti kluba, ali i mi smo motivirani. U zadnje četiri godine imamo samo jedan Kup. Nadam se da ćemo do tada biti rasterećeni jer ćemo osvojiti naslov prvaka', zaključio je Krznar.

Trener Gorice Siniša Oreščanin čestitao je Dinamu, a poslao je i poruku svojim igračima.

'Bila je jako kompleksna utakmica. Čestitke Dinamu, ali nemam riječi za svoje igrače. Hvala im za prikazano. Rezultat nekad piše čudne priče, utakmica je bila točno onakva kako smo planirali. Znali smo da su počeci utakmica i poluvremena najbitniji. Nažalost, dobili smo gol i crveni karton, što je usmjerilo susret. Dinamo je i u prvom dijelu imao loptu, mi smo to htjeli jer smo znali da će ostati prostora', rekao je Oreščanin pa dodao:

'Dočekali smo i Hamadovu šansu s crvenim kartonom, ali znali smo da će biti sve teže što više vremena prođe. Nažalost, Dinamo je zabio tri eurogola, a imao je i tri, četiri opasne šanse. Ostaje žal, ali Dinamo je zaslužio pobjedu.'

Oreščanin je dodao i kako će u finalu navijati za Dinamo.

'Moramo se regenerirati što prije. Dogodio nam se najgori scenarij. Igrali smo 120 minuta, a ispali. Još jednom od srca čestitam svojim igračima. Pokazali su što je Gorica. Nakon traženja i polukrize, hijerarhije i promjena, ponovno smo se stabilizirali. Imamo svoju računicu za Europu. Nadamo se da će Dinamo osvojiti Kup kako bi četvrta momčad išla u Europu. Mislim da to zaslužujemo', zaključio je Oreščanin.