DOGOVORIO SE SA SESVETAMA

Kruno Lovrek vraća se u hrvatski nogomet

14.08.2013 u 11:58

Bionic
Reading

Ovog će se vikenda zakotrljati lopta i u Drugoj HNL, u kojoj će igrati i bivši prvak (NK Zagreb), bivši osvajač kupa (zaprešički Inter), bivši finalist kupa (Cibalia)...

No, osim uglednih klupskih imena, ljubitelji drugoligaškog nogometa imat će priliku gledati i neka zvučna igračka imena. Posebice navijači Sesveta, u čijim su redovima bivši 'zagrebaši, ali oni iz vremena prve lige, Jakirović i Štrok. A u srijedu dobili su još jedno veliko ime - Krunu Lovreka, igrača koji je sudjelovao u Zagrebovom osvajanju naslova prvaka 2002. godine.

Igrao je Lovrek potom u Hajduku te japanskom, belgijskom, turskom, južnokorejskom i kineskom nogometu, a prošlu je sezonu proveo u australskom FC Sydneyju, u kojem je dijelio svlačionicu i sa svjetskim velikanom Alessandrom del Pierom

'Bilo je nekih kombinacija s klubovima iz Emirata, nudili su mi ugovor i u Kini, no s obzirom na loša iskustva od toga sam odustao. Čak je bilo i opcija za odlazak u Japan, ali ništa se, zasad, nije realizirao. A onda me je u utorak nazvao Zdravko Mamić, koji ima sjajne odnose s predsjednikom Sesveta, i ponudio mi opciju da igram za ovaj klub. Nisam uopće dvojio, pa sam u srijedu ujutro sjeo za stol s predsjednikom kluba i dogovorio suradnju. Trenirao sam cijelo ovo vrijeme, pa se nadam da ću kroz dva tjedna pohvatati sve akcije i izboriti se za mjesto u momčadi', rekao je Lovrek, koji spada među najveće pehiste hrvatskog nogometa.

Naime, bio je Kruno pred velikim transferom u Deportivo, ali želio je pomoći 'zagrebašima' na dvoranskom prvenstvu da uzmu naslov i slomio je nogu. Naravno, i ostao bez prilike karijere. Ipak, svojom se upornošću uspio vratiti na visoki nivo, realizirao dobre transfere i igrao čak finale azijske Lige prvaka.