REAKCIJA IZ 'BILOG TABORA'

Krstičević: Latvijci su u punoj formi, mi ne

25.06.2012 u 16:22

Bionic
Reading

Hajduk će se u drugom pretkolu Europske lige sastati s latvijskim Skontom iz Rige. Ždrijebom u Nyonu određeno je da će Hajduk biti domaćin u prvoj utakmici 19. srpnja na Poljudu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Rigi

Vijest o protivniku u okviru drugog pretkola Europske lige, Skontu iz Rige, igrače i stručni stožer Hajduka zatekla je na pripremama u Njemačkoj. Dan ranije, u anketi na klupskoj internet stranici, nitko od ispitanika koji su imali prigodu birati između tri kluba koje bi željeli za protivnika, nije spomenuo Skonto, što bi značilo kako Splićane ždrijeb u Nyonu baš i nije pomazio.

'Teško je reći jesmo li zadovoljni ždrijebom ili ne, jer igramo protiv višestrukog prvaka Latvije, no u cijeloj je priči dobro to što prvu utakmicu igramo kod kuće, na Poljudu, pred našim gledateljima, gdje ćemo probati izboriti što bolji rezultat. Njihova je prednost što su u punoj formi, jer im prvenstvo traje, dok se mi tek moramo spremiti za ono što nas očekuje', kazao je trener Hajduka Mišo Krstičević, čija će momčad novu sezonu otvoriti upravo europskim ogledom.

'Drago mi je, nadam se da ćemo se još pojačati još pokojim igračem te da ćemo našim gledateljima pružiti užitak i izboriti prednost s kojom ćemo mirno putovati u Latviju', zaključio je Krstičević.

Skonto je vodeća momčad prvenstva Latvije, momčad koju svakako treba respektirati, no ne se i bojati, jer Hajduk ima i bolji koeficijent, 70-ak mjesta bolji je na Uefinoj rang ljestvici te daleko renomiraniji protivnik od momčadi iz Latvije, koja pak drži jedan neobičan europski rekord - 14 uzastopnih naslova državnog prvaka. Hajduk i Skonto imaju i jednu poveznicu, to je nekadašnji igrač oba kluba – reprezentativac Latvije Maris Verpakovskis.

Uključite se i vi u raspravu oko ove i drugih nogometnih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja nove domaće nogometne zajednice!