BLIZU DRUGOG KRUGA

Krenulo je: Kadeti preko Paname do pobjede na SP-u

21.10.2013 u 16:58

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna U17 reprezentacija svladala je u svom drugom nastupu na Svjetskom prvenstvu Panamu rezultatom 1:0

Izabranici Ivana Gudelja svoj su nastup u UAE-u prilično iznenađujuće otvorili porazom (1:3) od Maroka, no sustav natjecanja nudio je kontinuirano komotnu situaciju. Naravno, pod uvjetom pobjede protiv Paname što se i dogodilo. Panamci su se pokazali kao dobra ekipa koju trenira nekada poznati napadač Dely Valdes, ali presudila je pojedinačna kvaliteta Hrvata kojom su upisana prva tri boda.

Točnije, tehnička nadahnutost Ante Roguljića koji je u 26. minuti primio loptu na rubu kaznenog prostora te se riješio sve trojice čuvara i zabio za vodstvo Hrvatske.

U nastavku nije bilo golova, ali obzirom na viđeno taj je podatak pravo malo nogometno čudo. Obrane su pred oba vratara bile na velikim iskušenjima i nizale su se izgledne prilike s obje strane, no realizacija je obostrano zakazala i deblji kraj izvukli su vrlo solidni igrači iz Srednje Amerike. Zasluge, jasno, idu i vrataru Marku Mariću koji je obranio jedan klasični zicer i nekoliko dobrih prilika, a u jednoj situaciji spasila ga je i greda.

Pred Hrvatskom je odlučujući nastup u trećem kolu protiv Uzbekistana (četvrtak 18 sati) u kojemu će za osminu finala (plasirat će se i četiri od šest trećeplasiranih sastava skupina) Hrvatskoj vjerojatno dovoljan biti i bod. S pobjedom nikakvih dilema ne bi bilo, a ona bi i dobro poslužila u motivacijske svrhe jer naši talentirani kadeti na SP su došli kao legitimni kandidati za svjetski vrh, ali to na terenu još nisu počeli pokazivati.

Hrvatska - Panama 1:0
Strijelac: Roguljić 26

Hrvatska: Marić, Mamić, Šunjić, Čaleta-Car, Džijan, Halilović, Roguljić (od 70. Knežević), Prce, Maloku (od 52. Lulić), Murić (od 80. Blažević), Brodić
Panama: De Gracia, Galvan, J. Diaz, Araya, Dominguez, Zuniga (od 64. Gonzalez), I. Diaz (od 59 Zorilla), Canate (od 78. Santos), Wald, Molina