bundesliga

Andrej Kramarić zabija k'o od šale; pogotkom donio bod Hoffeheimu

01.12.2018 u 20:53

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Andrej Kramarić sigurno neće biti sretan kada za tri tjedna nastupi zimska pauza u Bundesligi, jer je u posljednjih mjesec i pol dana u odličnoj golgeterskoj formi, u domaćem prvenstvu, Ligi prvaka, ali i u dresu 'vatrenih'

U 13. kolu Bundeslige Kramarić je doveo u vodstvo Hoffenheim u 59. minuti iz penala.

Pet minuta kasnije Kramarić je zamijenjen, a Schalke je izjednačio, također iz penala, a strijelac je bio Nabil Bentaleb u 73. minuti.

Kramariću je ovo peti prvenstveni pogodak ove sezone, uz četiri gola u Ligi prvaka ali i da u reprezentativnom dresu. Zbilja efikasna jesen.

  • +17
Andrej Kramarić, hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vodeća Borussia Dortmund je u subotu 13. kolu svladala Freiburg sa 2:0, dok je Bayern, kojeg vodi Niko Kovač, u gostima kod Werdera slavio sa 2:1.

Za novu pobjedu Borussije strijelci su bili Marco Reus (40-pen) i Paco Alcácer, koji je ponovno bio džoker s klupe. Španjolski napadač je u igru ušao u 70. minuti, a mrežu je zatresao u sudačkoj nadoknadi (90+1).  Alcacer je ovog ljeta došao iz Barcelone i u deset utakmica zabio je 11 golova, s tim da je većinu susreta ulazio sa klupe za pričuve.

Ovotjedna uvjerljiva pobjeda u Ligi prvaka protiv Benfice (5-1) izgleda da je pomogla Bayernu da se izvuče iz rezultatske krize u Bundesligi. Nogometaši Bayerna su, nakon dva remija i poraza, napokon upisali pobjedu, a oba gola zabio je Serge Gnabry (20, 50).