POBJEDA MLADIH

Kramarić zapečatio čudesan preokret Hrvata

28.03.2011 u 19:31

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine pobijedila je u pripremnom dvoboju pred 500 gledatelja u Splitu vršnjake iz Mađarske s 3:2 iako su gubili s 2:0

Slično kao i u utakmici s Ukrajinom (1:2) u Dugopolju prije nekoliko dana, izabranici Ive Šuška su i na splitskom Parku mladeži loše započeli utakmicu i u prvom poluvremenu primili dva zgoditka preko Andrasa Goztonya (20) i Benjamina Balasza (39), da bi Mateo Pavlović u 41. minuti smanjio na 1:2. U drugom dijelu slijedi veliki preokret kojeg je započeo izjednačujućim pogotkom Filip Škvorc u 79. minuti, da bi pobjedu donio napadač Dinama Andrej Kramarić u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Utakmice protiv Ukrajine i Mađarske bile su generalne probe za kvalifikacijsku utakmicu EURA 2013 s Gruzijom, koja će se odigrati navjerojatnije u Splitu 3. lipnja.

Hrvatska U-21 vrsta u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se 2013. održati u Izraelu, igra u skupini 5, a suparnici će joj biti Španjolska, Švicarska, Gruzija i Estonija.Pobjednici 10 skupina i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije izborit će dodatne kvalifikacije u kojima će se ždrijebom odrediti sedam parova. Pobjednik svakoga para dodatnih kvalifikacija izborit će nastup na završnom turniru uz domaćina Izrael.