kvalifikacije za euro

'Kraljice šoka' opet pobjeđuju! Hrvatske su rukometašice u dramatičnoj završnici slavile na gostovanju protiv Čehinja

10.10.2021 u 19:37

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je u dvoboju kvalifikacijske skupine 4 za EURO u Zlinu Češku 26:24 (14:14)

Nakon šokantnog poraza na startu kvalifikacija u Rijeci od Ukrajine, hrvatske rukometašice su došle do pobjede u Češkoj, ali pobjede ostvarene na vrlo težak način.

Čehinje su vodile cijelo prvo poluvrijeme, najveću prednost su imale kod 14:10, da bi izabranice Nenada Šoštarića serijom 4:0 došle do izjednačenja na poluvremenu.

U drugom dijelu se razbranila Tea Pijević, proradio je i napad, pa Hrvatska u 51. minuti ima 25:21 i činilo se da će lako do pobjede. No dvije minute prije kraja Čehinje dolaze na 25:24, ali potom Valentina Blažević zabija iz sedmerca za konačnu potvrdu pobjede i ostanak u borbi za plasman na EURO.

  • +13
Hrvatska - Ukrajina, rukomet, rukometašice, kvalifikacije za EP rukometašica, 7.10.2021. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Kod Hrvatske su Valentina Blažević i Dora Krsnik zabile po šest, a Ćamila Mičijević je dodala pet golova, dok je kod Čehinja Marketa Jerabkova zabila 11, a Veronika Mala sedam golova.

U drugoj utakmici Francuska je slavila kod Ukrajine 28:25, a kvalifikacije se nastavljaju u ožujku, kada Hrvatska igra upravo s Francuskom.

Francuska vodi s četiri boda, Hrvatska i Ukrajina imaju po dva, a Češka je bez bodova.