LEGENDA LYONA

'Kralj slobodnih udaraca' odlazi u mirovinu

30.01.2014 u 12:22

Bionic
Reading

Bivši brazilski nogometni reprezentativac Juninho Pernambucano odlučio je okončati svoju igračku karijeru. Potvrdio je to predjednik njegovog kluba Vasco da Game Roberto Dinamite...

Odluka o prekidu njegove karijere objavljena je točno na igračev 39. rođendan, a službena će press-konferencija tim povodom biti održana u ponedjeljak.

Još nedavno se ćinilo da će Juninho barem nakratko produljiti svoju karijeru, budući da je najavio potpisivanje petomjesečnog ugovora, ali očito su zdravstveni problemi prevagnuli na drugu stranu.

Najuspješniji period svoje karijere Juninho je imao u Lyonu između 2001. i 2009. godine. kada je klub predvodio do sedam uzastopnih naslova francuskog prvaka (2002.-2008.). Tijekom karijere bio je poznat po sjajnom izvođenju slobodnih udaraca. Od 100 postignutih golova u Lyonovom dresu čak 44 je postigao iz slobodnih udaraca.

U dresu brazilske reprezentacije skupio je 40 nastupa i postigao pritom šest golova. Od 'seleçaa' se oprostio ubrzo nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006.