veliki talent ga uništio

Krah Đokovića na Roland Garrosu: Potpuno pregažen odlazi iz Pariza!

07.06.2017 u 13:30

Bionic
Reading

Branitelj naslova u Parizu, drugi tenisač svijeta Novak Đoković doživio je težak poraz od mladog Dominica Thiema koji ga je izbacio s turnira rezultatom 7:6(5), 6:3, 6:0

Srpski 30-godišnji tenisač još jednom je doživio razočaranje ove sezone. Nakon ranog ispadanja na Australian Openu dogurao je Novak Đoković do četvrtfinala Roland Garrosa, no dalje nije mogao.

Ove srijede u dvoboju protiv talentiranog Dominica Thiema nije imao nikakvih izgleda. Dominirao je 23-godišnji Austrijanac od prvog do posljednjeg poena, a nakon što je dobio prva dva seta Đoković se u trećem potpuno predao i s glatkih 6:0 potvrdio bolan poraz.

Thiem je protivniku u meču oduzeo servis čak šest puta i imao puno više izravnih poena (38-18), a posebno je oduševio igrom s osnovne linije i bekhendom s kojim se Novak nije mogao nositi.

Bio je to šesti međusobni dvoboj Đokovića i Thiema te prva pobjeda velikog talenta koji je potvrdio da se vremena u tenisu ipak mijenjaju, a mladi bi sljedećih godina konačno mogli doći na svoje.

Dominic će u polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala kojem je predao Carreno Busta i nije bez izgleda u tom dvoboju. Uostalom, jedini ga je uspio pobijediti na zemlji ove godine. Đoković će pak morati mnogo trenirati kako bi se vratio na svjetski vrh, a Andreu Agassiju morat će priključiti još kojeg stručnjaka u trenerski stožer kako bi prekinuo krizu koja traje više od pola godine...