ČUDESNI Mitchell

Krađa drafta; mladi igrač Jazza oborio rekord Michaela Jordana star 33 godine!

19.04.2018 u 10:33

Bionic
Reading

Kada je Donovan Mitchell na NBA draftu 2017. izabran kao 13. pick malo tko je mogao očekivati kako će taj 21-godišnji bek vrlo brzo postati najbolji igrač Utah Jazza te da će ih odvesti do doigravanja za prvaka. Danas mnogi klubovi koji su ga mogli izabrati žale za propuštenom prilikom...

U svojoj prvoj NBA sezoni 191 cm visoki Donovan Mitchell oduševio je sve kritičare s prosjekom od 20.5 koševa, 3.7 skokova i 3.7 asistencija, a oborio je i rookie rekord lige po broju ubačenih trica koji je dosad držao Damian Lillard (186 trica). Vrlo lako je zaključiti kako je Mitchell najveća 'krađa' prošlog NBA drafta!

No, u play-offu je Mitchell otišao korak dalje pa je tako u prve dvije utakmice protiv Oklahoma City Thundera ubacio kombinirano 55 koševa čime je oborio rookie rekord neponovljivog Michaela Jordana iz 1985. godine kada je nosio dres Chicago Bullsa (Jordan je u svoje prve dvije play-off utakmice ubacio 53).

Nakon ovakvih sjajnih igara zaista će biti zanimljivo tko će biti Rookie godine, Ben Simmons iz Sixersa (ostvario je 12 triple-double učinaka!) ili Donovan Mitchell iz Jazza koji je u play-offu podigao igru na višu razinu?

No, ono što je još važnije u drugoj utakmici serije protiv Oklahoma City Thundera momčad Utah Jazza je pobijedila u gostima za 1-1 u seriji uz 28 koševa Mitchella, koji je uzgred rečeno, igrao lakše ozlijeđen.

'Iskreno, mislim da je Donovan osjećao bol, ali to ničim nije pokazivao i odigrao je preko granice boli', kazao je nakon utakmice trener Jazza Quin Snyder koji je ujedno i kandidat za nagradu 'Trener godine'.

Tako ispada kako je mladi Mitchell zasjenio prošlogodišnjeg MVP-a Russella Westbrooka koji je utakmicu završio s 19 koševa, 13 asistencija i devet skokova.

  • +8
NBA All-Star - 67. utakmica odigrana u Los Angelesu Izvor: Profimedia / Autor: Philip Pacheco / Anadolu Agency