DJEVOJKE I SUPRUGE NA IZLETU

Kovačeva željezna disciplina i Ćirina zabrana seksa; Čačić vješto okoliša

09.06.2016 u 16:32

Bionic
Reading

Dolaskom hrvatske nogometne reprezentacije u francuski grad Deauville, mondeno ljetovalište u Normandiji, jedna od tema koja je servirana izborniku Anti Čačiću bila je i ulazak djevojaka, zaručnica i supruga igrača u hotel dok budu na ugodnom dvotjednom izletu u prelijepoj Francuskoj

Naime, poznato je kako je puno puta tijekom svoje karijere legendarni Miroslav Ćiro Blažević znao reći da 'izbornik mora držati žene što dalje od kampa reprezentacije.'

Tom formulom poslužio se Ćiro i 1998. na SP-u u Francuskoj, gdje su naši osvojili treće mjesto.

'Kod igrača kompletna koncentracija energije, želje i volje mora biti usmjerena samo na nogomet. Igrači u tim danima moraju biti marinci, a jedini seks koji je dopušten je onaj s loptom', legendarna je Ćirina izjava koje se držao cijelu trenersku karijeru, uz nekoliko iznimaka koje nije želio imenovati.

Iako su svojevremeno Ćiro Blažević te nakon njega Niko Kovač – na SP-u 2014. - bili poznati po željeznoj disciplini, čini se kako to nije slučaj kod Čačića. Na novinarsku upadicu hoće li biti seksa prije utakmice, kratko je kazao: 'Vjerojatno ne', dodavši nakon toga sa smiješkom.

'Za mene sigurno neće', pokušao se našaliti Čačić.

Naravno, dok se izbornik Čačić suzdržava javno očitovati o toj temi - tj. dok na jedan način okoliša - mnogi su se prisjetili bivšeg izbornika Nike Kovača, koji je 2014. uveo pravu željeznu disciplinu jer ništa nije želio prepustiti slučaju; od buđenja i odlaska u krevet, zatim pravila odijevanja, tj. dress codea za vrijeme obroka, pa do zabrane korištenja mobitela za vrijeme vožnje autobusom itd.

Alkohol, cigarete ili posjete djevojaka tj. supruga bile su naravno – strogo zabranjene.

Kakav je to efekt izazvalo, poznato je bilo već nakon grupne faze koju Hrvatska nije prošla (bolji su bili Brazil i Meksiko).

'Svi smo zadovoljni ovim uvjetima, hotel zaista djeluje prekrasno i tereni su nam blizu. Pogledali smo i sobe i prostore za slobodno vrijeme, izvrsni su. To će nam pomoći da kroz svakodnevne obveze ostanemo u dobrom raspoloženju te se sretni vraćamo u hotel sa svake utakmice', kazao je poslije dolaska u Deauville između ostalog Čačić.

Hoće li do 21. lipnja, kada je u 21 sat na rasporedu utakmica protiv Španjolske (možda odlučujuća), zaista biti zabranjen pristup djevojkama, zaručnicama i suprugama igrača u hotel, u ovom trenutku nitko ne zna. Međutim, hoće li igrači u stankama između dvije utakmice (tri, tj. četiri dana) imati prilike za izlazak i moći napustiti bazu, također nije poznato. Željezna disciplina ponekad nije najbolje rješenje.