U SKLADU S PROTOKOLOM

Hrvatska stigla u bazu; izbornik Čačić pričao o seksu

09.06.2016 u 15:32

  • +6

Hrvatski nogometaši smjestili se u Hotel du Golf Barriere

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija nešto iza 12.30 sati stigla je u svoju bazu tijekom EURA u Francuskoj, mondeno ljetovalište Deauville u Normandiji, a po dolasku je u hotelu Barriere du Golf održana svečanost dobrodošlice

'Zadovoljni smo što možemo primiti reprezentaciju Hrvatske. Naša je ekipa naporno radila kako bi vam bilo ugodno ovdje, a nadam se da će vam Francuska pomoći kao što vam je pomogla 1998. godine te da ćemo zajedno slaviti pobjede', rekao je menadžer hotela Julien Michelot.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza domaćinima se obratio izvršni direktor Damir Vrbanović.

'Veliko hvala upravi i osoblju hotela. Već u ovih prvih nekoliko sati pokazali su da nismo pogriješili u odabiru. Radi se o vrlo popularnom hotelu koji će reprezentaciji pružiti sve ono što joj je neophodno. Povratak u Francusku emotivan je trenutak, ovo je zemlja koja je 1998. godine zlatnim slovima pisala povijest hrvatskog nogometa. Vjerujem da ćemo jednako snažno završiti i ovo natjecanje', kazao je Vrbanović.

Nakon prigodnih govora domaćini i gosti razmijenili su prigodne darove.

'Svi smo zadovoljni ovim uvjetima, hotel zaista djeluje prekrasno i tereni su nam blizu. Pogledali smo i sobe i prostore za slobodno vrijeme, izvrsni su. To će nam pomoći da kroz svakodnevne obveze ostanemo u dobrom raspoloženju te se sretni vraćamo u hotel sa svake utakmice. Današnji prvi trening bit će otvoren u skladu s protokolom', izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić.

'Imali smo odlične uvjete u Međimurju i Istri, svugdje smo bili toplo dočekani. Igrači su se osjećali vrlo ugodno, a program priprema u potpunosti smo odradili. Puni samopouzdanja i vjere čekamo Europsko prvenstvo, s nadom u što bolji rezultat', rekao je u utorak Ante Čačić.

Hrvatska reprezentacija nešto iza 12.30 sati stigla je u svoju bazu u Francuskoj, mondeno ljetovalište Deauville u Normandiji, a u 18.30 sati na rasporedu je bio otvoreni trening. Hrvatska će prvu utakmicu odigrati protiv Turske, u Parizu 12. lipnja.

'Četiri treninga posvetit ćemo pripremama za Tursku. Turska je dobro vođena i dobro organizirana, fanatična, ali ne trebamo se nikoga bojati. Zasad ne bih previše govorio o početnoj jedanaestorici, jer imamo kvalitetan kadar na svim pozicijama i vidjet ćemo tko može na pravi način odgovoriti na zahtjeve. Svi ste mogli vidjeli s koliko su odgovornosti, koncentracije i radosti reprezentativci igrali protiv San Marina, i to pokazuje duh momčadi. Nije bilo samoisticanja, sve je bilo podređeno reprezentaciji', dodao je izbornik.

Koji bi mogao biti domet Hrvatske na Euru u Francuskoj?

'Nakon kvalifikacija rekao sam da želim da izađemo iz sjene generacije koja je bila treća na SP 1998., a igrači su to shvatili kao nešto normalno i tome će težiti. Naravno, teško će ih biti dostići, njihova je bronca zlatnog sjaja, ali nadam se će neke nove generacije poslije ovog EP-a teško dostići nas', pričao je Čačić.

Pojasnio je Čačić i je li bilo razgovora s igračima hoće li u hotel dolaziti djevojke i supruge.

'Uopće nije bila tema, ni supruge, ni žene, ni cure.'

'Znači vjerojatno neće biti seksa', dodao je kroz smijeh Čačić.

Hrvatska će prvu utakmicu na EURO odigrati protiv Turske u Parizu 12. lipnja, pet dana kasnije slijedi ogled protiv Češke u St. Etienneu, a posljednja utakmica u skupini bit će 21. lipnja protiv aktualnih europskih prvaka Španjolaca u Bordeauxu.

Plasman u osminu finala izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih šest skupina, te još četiri najbolje treće selekcije.