bavarci u šoku

Kovač učinio da Bayernova proslava naslova prvaka izgleda kao sprovod!

21.05.2018 u 10:19

Bionic
Reading

Njemački mediji javljaju kako je na Bayernovoj proslavi titule prvaka Bundeslige bila jako loša atmosfera, sve zbog poraza u finalu Kupa od Kovačevog Eintrachta...

Bayern je napravio veliku pogrešku kad je odlučio slavlje zbog osvajanja naslova prvaka Bundeslige organizirati nakon finala Kupa, uvjeren da će ove nedjelje slaviti sa svojim navijačima dvostruku krunu.

  • +3
Finale njemačkog Kupa: Eintracht - Bayern Izvor: Pixsell / Autor: Soeren Stache/DPA/PIXSELL

No, u Berlinu se dogodila velika senzacija i Eintracht je zahvaljujući golovima Ante Rebića pobijedio 3:1 te uzeo titulu u Kupu nakon čak 30 godina čekanja.

Dnevnik Bild usporedio je veličanstveno slavlje na ulicama Frankfurta nakon osvojenog njemačkog Kupa i Bayernovo koje se odvijalo u isto vrijeme i zaključak je da je atmosfera među Bavarcima bila sličinija sprovodu nego proslavi titule nacionalnog prvaka.

Njemački mediji kritiziraju vođenje Bayerna tijekom cijele sezone u kojoj su veterani poput Riberyja imali preveliki utjecaj na terenu i vide Kovača kao spasitelja u trenutku krize.

'Novi trener Niko Kovač daje nadu za novi početak kluba. Tijekom dvije uspješne sezone na čelu Eintrachta pokazao je kakav je talent. Ako uspije prenijeti svoj pobjednički mentalitet trupama koje trenutno leže na podu i izvući prave zaključke iz nedavnih posrtaja, tada će ovo finale Kupa biti nešto dobro ne samo za Kovača, nego i za Bayern,' zaključuje Sport 1.

  • +15
Niko Kovač pred prepunim trgom navijača podigao trofej njemačkog kupa Izvor: Pixsell / Autor: Boris Roessler/DPA/PIXSELL