razočaranje u bavarskoj

Kovač legendi upropastio oproštaj, Bayernove igrače optužuju da su loši gubitnici!

20.05.2018 u 10:05

Bionic
Reading

U redovima Bayerna vladalo je iznimno razočaranje nakon poraza u finalu Kupa od budućeg trenera Nike Kovača, a njemačkoj javnosti nije se svidjelo što su igrači odmah skinuli srebrne medalje čim su ih dobili tijekom ceremonije proglašenja pobjednika i nisu htjeli gledati Eintracht kako se veseli i podiže pehar...

Bila je to posljednja utakmica na klupi legendarnog Juppa Heynckesa, čovjeka koji je Bayernu donio trostruku krunu 2013. godine, ali nije to uspio ponoviti pet godina kasnije.

  • +3
Finale njemačkog Kupa: Eintracht - Bayern Izvor: Pixsell / Autor: Soeren Stache/DPA/PIXSELL

Njemački 73-godišnji velikan s lakoćom je sa svojim igračima osvojio Bundesligu, ali u Ligi prvaka u polufinalu ga je zaustavio Real Madrid. Svi su bili uvjereni kako će se za utjehu oprostiti s dvostrukom krunom nakon finala njemačkog Kupa, ali ni to se nije dogodilo, jer je Eintracht pobijedio 3:1 u Berlinu.

Tako je Heynckesov nasljednik Niko Kovač ove subote upropastio oproštaj legendarnom treneru koji mu zbog toga nije previše zamjerio.

'Moram čestitati Eintrachtu na pobjedi. Zasluženi su pobjednici Kupa,' izjavio je Jupp Heynckes nakon poraza.

Što se samih igrača tiče, oni su bili iznimno razočarani, a Joshua Kimmich sezonu u kojoj je osvojena Bundesliga proglasio je katastrofom za Bayern.

'Za mene osobno ovo je bila brutalno razočaravajuća sezona i idem na kratki odmor s vrlo lošim osjećajima,' kaže talentirani branič koji je bio na mukama protiv Rebića ove subote.

Bayernove zvijezde u Njemačkoj su također pod kritikama, jer su nogometaši minhenskog kluba brzo skinuli svoje srebrne medalje nakon što su ih dobili prilikom ceremonije proglašenja pobjednika, a i nisu htjeli gledati Eintracht kako podiže pehar. Optuženi su da su loši gubitnici.

'To nema veze s nepoštivanjem. Mislim da su obje momčadi bile pune poštovanja jedne prema drugoj. Ne mislim da se Eintracht manje radovao zato što ih nismo gledali,' tvrdi pak Mats Hummels.

U svakom slučaju, bolna večer za Bayern koji već dugi niz godina vlada njemačkim nogometom i smatra da ima pravo na svaki trofej koji se dijeli u ovoj zemlji...