OPROŠTAJ

Kovač: Shvatio sam da više ne mogu pomoći Dinamu

02.06.2010 u 08:55

Bionic
Reading

U 37. godini života Robert Kovač odlučio je zaključiti svoju nogometnu karijeru. Iako su se u Dinamu nadali da bi pouzdani branič mogao odigrati još jednu sezonu, Kovač tvrdi da je više nema toliko motiva i da je umoran te je zato odlučio reći zbogom nogometu

U utorak je odjeknula vijest o tome da Robert Kovač završava karijeru. Očito je zub vremena zaustavio još jednu veliku karijeru, a u velikom razgovoru za Sportske novosti Kovač je objasnio razloge zbog kojih nije pristao odigrati još jednu sezonu za Dinamo.

'Bilo je dosta. Malo zbog umora, malo zbog godina, pa i zbog motivacije koja nije baš velika, shvatio sam da u domaćim i europskim utakmicama ne mogu pomoći Dinamu. To su bili razlozi zbog kojih sam prelomio i donio odluku', kazao je Robert Kovač za Sportske novosti.

Kovač tvrdi da su ga u Dinamu pokušavali nagovoriti na ostanak, no nije se dao slomiti. Zasad još ne zna što će raditi u budućnosti, jedino što sada želi je odmoriti se od spartanskog života kakav se živi kada ste vrhunski sportaš.

Dosta se pisalo o tome da je Kruno Jurčić upravo zbog njega napustio klupu Dinama, što je Kovač demantirao.

'Nikad nisam rekao nijednu riječ protiv Jurčića, ni prije ni poslije njegovog odlaska iz Dinama! Jurčić mi je rekao da nikada u javnosti nije rekao ništa protiv mene i da su sve to špekulacije i izmišljotine. Eto, Robert Kovač nije razlog njegovog odlaska iz Dinama', kazao je sad već bivši branič Dinama.