ISPAO GOSPODIN

Kovač se ispričao Švicarcima i upozorio svoje igrače

06.03.2014 u 00:16

  • +8

Prijateljska utakmica: Švicarska - Hrvatska

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Juric/PIXSELL

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Niko Kovač nije pretjerano zadovoljan pripremom utakmice protiv Švicarske, ali remi 2:2 protiv jake reprezentacije smatra dobrim rezultatom

Hrvatska se golovima Ivice Olića spasila od poraza u St. Gallenu te u samoj završnici imala prilike stići do trijumfa. Na kraju remi, a izbornik je sretniji viđenim u drugom, nego u prvom poluvremenu.

' U prvom smo igrali presporo, u širinu, nismo igrali okomito. Falio je pristup, agresivnost. Uvijek bi nas stigli i stisnuli, ali u drugom je bilo puno bolje. Matej Maleš je odigrao odličnu utakmicu, ali gdje su bili ostali? To je naš mentalitet. Čim se možemo malo opustiti, čim misle to je prijateljska utakmica, pomisle da je to lagano, ali nije,' upozorio je svoje nogometaše Niko Kovač pa se osvrnuo na drugi dio:

'Pokazali smo pravo lice, Švicarci su odlični, rezultat 2:2 je u redu. Vidi se, ako se primi dva gola, teško je pobijediti utakmicu.'


Kovač nije zadovoljan pripremama za utakmicu posljednjih dana, kada zbog raznih sponzorskih obveza igrači nisu mogli pošteno trenirati s njim.

'Nismo mnogo trenirali, nisam zadovoljan zbog toga. Ali imat ćemo vremena prije SP-a. Trebamo sinkronizaciju i automatizaciju. Do SP-a nadam se da ćemo svi ostati zdravi, jer nemamo veliki fond igrača. Volio bih da svi budu spremni, da rade dodatno u klubu jer nećemo imati puno vremena za bazične pripreme,' želja je izbornika kojeg prije SP-a još čekaju dvije prijateljske utakmice. Osvrnuo se Niko i na navijanje, koje je u pojedinim trenucima bilo nekorektno, a bakljada je bila potpuno nepotrebna.

'Želio bih se ispričati Švicarcima zbog ponašanja nekih naših navijača. Malo ih je, ali bacaju lošu sliku na sve nas,' ustvrdio je prvi čovjek naše izabrane vrste.