ISKRENO O MOMČADI

Kovač: Ovakav Dinamo teško može u Europsku ligu

18.04.2010 u 18:12

Bionic
Reading

Branič Dinama i jedan od najiskusnijh u redovima 'modrog' sastava Robert Kovač sve je bliže ideji i da produži svoju karijeru za još jednu sezonu. No Kovač upozorava da će Dinamo s ovakvom momčadi teško ući u Europu

Sa 36 godina na leđima, Robert Kovač je prošao svašta u nogometu. Igrao je za velikane kao što su Bayern i Juventus, stoga je on mjerodavan da kaže kakve su šanse Dinama da u narednoj sezoni nešto napravi u Europi.

U razgovoru za Večernji list Kovač je priznao da i dalje ima motiva igrati te smatra da ne vidi u Dinamu igrače s kojima bi 'modri' mogli nešto napraviti u nekom europskom natjecanju.

O novom ugovoru s Dinamom Kovač je rekao:

'Što bih ja želio? Da osvojimo prvenstvo, da se odmorimo, pa ćemo vidjeti. Imam volje za igranje, vidjelo se to protiv Zagreba, zar ne?' tvrdi Kovač, da bi kada se došlo na temu Dinama u Europi bio daleko kritičniji.

'Slušao sam i što je Bišćan govorio i slažem se. Recimo to ovako – imat ćemo s ovom momčadi problema ući u Europu. Kad sam došao u Dinamo, imali smo stvarno jaku momčad, igrali dobar nogomet. Sada smo nekako stali. I ne vidim igrače s kojima bismo mogli nešto napraviti u Europi. Cilj nam je ući u Ligu prvaka, a ovako, s trenutačnom momčadi, bit će vrlo teško. Sigurno da nam trebaju pojačanja jer s ovom je momčadi teško ući i u Europsku ligu, to je moje mišljenje. To će rješavati 'gore' u klubu, sigurno će dovesti još neke igrače, imat ćemo pripreme, uigrati se i sigurno možemo biti bolji negoli smo sada', rekao je Kovač u razgovoru za Večernji list.