HERNANDEZ OPERIRAN

Kovač oduševljen skupocjenim 'poklonom' Bayerna, ali otkrio i problem koji se javio...

28.03.2019 u 18:15

Bionic
Reading

Niko Kovač siguran je kako će Lucas Hernandez značajno pojačati Bayern uoči nove sezone te mu je drago da će klub u svojim redovima imati dokazanog braniča sa svjetskom titulom...

Podsjetimo, bavarski klub dugo je odbijao ludo trošiti tijekom prijelaznih rokova, no ova sezona pokazala je da se takvom politikom više ne može nositi s najjačim nogometnim klubovima Europe.

  • +5
Bayern - Liverpool (uzvratna utakmica osmine finala LP-a) Izvor: Pixsell / Autor: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Zbog toga je za rekordnih 80 milijuna eura doveden iz Atletica branič Lucas Hernandez koji će se pridružiti momčadi tijekom ljeta.

Riječ je o 23-godišnjem francuskom lijevom beku koji može igrati i stopera, a svoj najveći uspjeh dosadašnje karijere doživio je na SP-u u Rusiji gdje je kao prvotimac osvojio titulu pod Didierom Deschampsom.

Očekivano, Niko Kovač zadovoljno je prihvatio skupocjeni 'poklon' svoje uprave koji je Bayern koštao dvostruko više od prethodnih najskupljih pojačanja.

'Sretni što smo uspjeli kupiti Lucasa. On je svjetski prvak, mlad je i može igrati na različitim pozicijama,' kazao je bivši hrvatski izbornik pa priznao kako je skupocjeni nogometaš odmah morao na operaciju koljena, jer je otkriveno oštećenje kolateralnog ligamenta:

'Operiran je jučer. Znam da to čudno zvuči, ali doktori su vjerovali da je to nužno. Jako je dobro prošlo, slijedi rehabilitacija u Münchenu pod nadgledanjem naših liječnika i uz konzultacije s Atleticom.'

Hernandez bi se trebao oporaviti do početka sljedeće sezone. Za Atletico pak više neće igrati...