OTVORENI TRENING

Kovač o 'slučaju Jelavić': Žao mi je, ali ne želim više o tome!

12.10.2014 u 20:36

Bionic
Reading

Izbornik Niko Kovač nije htio govoriti o nogometašima koji su se oprostili u njegovom mandatu od reprezentativne uloge, iako je novinare ta tema najviše zanimala uoči Azerbajdžana...

Nakon trijumfa u Bugarskoj, Hrvatsku u ponedjeljak u Osijeku čeka nova kvalifikacijska utakmica, ovaj put protiv Azerbajdžana. Riječ je o reprezentaciji koju je u petak Italija jedva pobijedila i definitivno zaslužuje respekt, no novinare je više od najave dvoboja zanimalo što se dogodilo s Nikicom Jelavićem koji je iznenada napustio izabranu vrstu.

'Žao mi je što se to dogodilo. Ne želim više pričati o tome jer moramo se posvetiti utakmici,' rekao je Niko Kovač koji nije htio objasniti okupljenima kako to da su se pod njegovim mandatom čak četiri igrača oprostila, od toga trojica zbog nezadovoljstva. Kaže da želi pričati samo o onima koji su mu na raspolaganju. I o protivniku.

'Dvaput su poraženi 2:1, to govori koliko su težak suparnik. Pokušat će nam otežati situaciju, ali ako zabijemo rani gol to će nam dati vjetar u leđa,' najavio je hrvatski strateg koji cijeni protivničkog izbornika Bertija Vogsta.

Što se sastava tiče, Modrić i Brozović imaju manjih problema, ali trebali bi igrati. Kovač je najavio mogućnost još pokojeg osvježenja u odnosu na sastav protiv Bugarske, ali bez konkretnih imena.

Inače, u nedjelju je održan otvoreni trening u Osijeku naše reprezentacije kojeg je pogledalo oko tisuću navijača.