ODUŠEVLJENI NIKO

Kovač nikad bolji u Bundesligi: Znam kome moram zahvaliti!

21.12.2016 u 09:02

Bionic
Reading

Pobjedom 3:0 protiv Mainza u 16. kolu Bundeslige Eintracht je skočio na treće mjesto ljestvice, a Niko Kovač odao je počast svom golmanu Lukasu Hradeckyju kojeg smatra najzaslužnijim za skok na ljestvici ovog utorka...

Iako je klub iz Frankfurta bio tri utakmice bez pobjede, ostao je u vrhu Bundeslige, jer niti rivali nisu bolje prolazili, a Borussia Dortmund posrnula je i ovog utorka, odigravši tek 1:1 kod kuće protiv Augsburga.

Eintracht je to iskoristio u lokalnom derbiju protiv Mainza i uvjerljivom pobjedom 3:0 skočio na treće mjesto Bundeslige, što je daleko iznad očekivanja uoči sezone, s obzirom da se klub prošlog proljeća borio za opstanak, a neka zvučna pojačanja tijekom ljeta nisu stigla.

Bivši hrvatski izbornik iznimno je zadovoljan takvim razvojem događaja, no i svjestan kome mora zahvaliti na posljednoj pobjedi.

'Igrači Mainza su bili sveprisutni i moramo zahvaliti golmanu Lukasu Hradeckyju na pobjedi. Rezultat ne odražava stanje na terenu. No, naravno da sam zadovoljan njime, kao i kako se razvija naša sezona,' izjavio je Niko Kovač nakon utakmice.

U Bundesligi slijedi zimska stanka, a Kovač bi svakako volio otići na odmor kao trećeplasirani. No, Hoffenheim pobjedom protiv Werdera i Hertha protiv Darmstadta još ga mogu preteći ove srijede, u posljednjim utakmicama 16. kola Bundeslige, dok će Bayern i Leipzig u derbiju odlučivati o prvom mjestu na ljestvici...