KONAČNA ODLUKA

Kovač nije u panici: Ne želi ni pomisliti na najgore!

23.05.2016 u 08:53

Bionic
Reading

Uoči uzvratne utakmice doigravanja za Bundesligu protiv Nürnberga Niko Kovač na press konferenciji nije uopće dopustio da se spominje eventualno ispadanje Eintrachta iz kruga najboljih njemačkih klubova...

Kovač je preuzeo klub iz Frankfurta prije dva mjeseca i iako je u završnici sezone imao niz pozitivnih rezultata, poraz u zadnjem kolu u dvoboju s Werderom odveo ga je u dodatne kvalifikacije za nastup u Bundesligi u kojima mora igrati s Nürnbergom.

Nakon prve utakmice u Frankfurtu u kojoj je Kovačeva momčad odigrala samo 1:1 na domaćem terenu, ispadanje iz lige postao je prilično realan scenarij, no bivši hrvatski izbornik ne želi ni razmišljati o tome.

'Ne, apsolutno ne razmišljam o tome. Dokazali smo da se možemo nositi s teškim situacijama. Siguran sam da možemo pobijediti u gostima. Već s jednim postignutim golom smo potpuno u igri,' izjavio je Niko Kovač na press konferenciji uoči utakmice u Nürnbergu koja se igra u ponedjeljak navečer.

Hrvatski strateg još nije odlučio hoće li u igru ubaciti svog najboljeg napadača Alexandera Meiera koji se oporavlja od ozljede, a jasno je da neće igrati Marco Russ kojem je na doping kontroli pronađen tumor i morat će na operaciju.

'Za njega nije bitna utakmica, nego da se pripremi za operaciju i što brže oporavi,' kaže Kovač koji je zasad ostavio dosta dobar dojam kao trener u Njemačkoj, unatoč teškoj situaciji u kojoj se Eintracht nalazi.