NAKON AUSTRALIJE

Kovač mu dao 90 minuta i samo riječi pohvale!

07.06.2014 u 15:31

  • +17

Prijateljska utakmica Hrvatska -Australija

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nakon utakmice protiv Australije, koju Hrvatska nije odigrala vrhunski, Kovač je bio zadovoljan s dobrim dijelom svojih igrača, a posebne je pohvale dobio Marcelo Brozović

Hrvatska je odigrala tek osrednju utakmicu protiv Australije za koju se ne može reći da je dala neke odgovore prije Brazila. Pa ipak, Kovač je zadovoljan...

'U poluvremenu smo mogli malo posložiti kockice. Nedostajalo nam je dubine na početku, igrali smo sustav 4-1-4-1 s Brozovićem ispred obrane kao razigravačem, a u nastavku smo to digli na višu razinu, s isturenijim Modrićem i Kovačićem koji su se razmahali, Eduardom više na strani radi otvaranja igre. Dobili smo bolji raspored", pojasnio je izbornik Kovač.

Jedini je strijelac na utakmici bio napadač Nikica Jelavić, za kojega je Kovač rekao:
'Jelavić je u prvom poluvremenu bio malo odsječen od ostatka momčadi, bez dovoljno podrške iz veznog reda. Tada se dosta potrošio, ali potom je zabio i sretan sam zbog toga'.

Marcelo Brozović odigrao je svih 90 minuta, a Kovač je bio vrlo zadovoljan:
Brozovića mogu samo pohvaliti, odigrao je vrlo, vrlo dobru utakmicu. Sammir je također bio jako dobar, kao i svi u drugom poluvremenu. Imamo jako kvalitetne igrače na lopti, teško nam je oduzeti loptu. To svaka momčad traži, pa tako i mi', zaključio je Kovač.

Progovorio je Kovač i o situaciji s Danijelom Pranjićem
'Pranjiću je gležanj natečen. Vidjet ćemo, nadam se da će se oporaviti, a Vrsaljko je dobro odigrao na lijevoj strani. Mandžukić je dobio udarac u nogu i s njime će biti sve u redu', objasnio je Kovač.