KRAMARIĆ BEZ POPUSTA

Kovač ga je uveo u reprezentaciju, ali učinit će sve da mu 'zagorča život'

09.04.2016 u 10:37

Bionic
Reading

Eintracht ima priliku izvući se iz zone ispadanja, no Hoffenheim igra neusporedivo bolje otkako je na klupi Nagelsmann. Dvoboj klubova s dna tablice počinje u 15.30 sati

Eintracht je smijenio Veha, no novi trener Kovač za sada nije donio željeni veliki rezultatski pomak no mora se napomenuti da nije imao ni lagan ždrijeb. Kovačeva je momčad poražena na iznimno teškim gostovanjima kod Borussije Monchengladbach i Bayerna, a Kovač je svoju premijernu pobjedu ostvario u derbiju začelja protiv Hannovera.

Nije defanzivno loše Eintracht izgledao prilikom prošlotjednog poraza u Munchenu, uostalom jedini pogodak na susretu bilo je mini remek djelo Riberyja. Problem za Eintracht je bila vrlo loša igra prema naprijed, nešto na čemu Kovač mora itekako raditi budući da je momčad iz Frankfurta postigla samo dva pogotka u posljednjih sedam susreta.

Kovač je pred važan dvoboj s Hoffenheimom skrivao treninge od javnosti:

Dvoznak.com

Kladite se pametno, a najave svih današnjih utakmica pročitajte OVDJE


'Industrijska špijunaža je svugdje u sportu, ne samo u Formuli 1. Ne želim preuzeti rizik da nas netko snima. Mi smo defanzivno napredovali, no naprijed još to moramo ostvariti. Pokazao sam igračima video zapise prilikom kojih su komplicirali ili radili krive odluke. Čeka nas važna utakmica, no bit će do kraja još prilika da se spasimo'.

Eintrachtov kapetan i najbolji napadač Meier propustiti će i ovaj susret zbog ozljede, no dobra je vijest za Kovača da mu se u potpunosti oporavio dugo odsutni golgeter Castaignos koji bi trebao od prve minute zaigrati u vrhu napada umjesto Seferovića koji je van forme. Kod domaćina problema s ozljedama osim Meiera imaju branič Anderson, te veznjaci Flum i Medojević.

Dok Eintracht tek čeka da u potpunosti proradi šok terapija promjene trenera, u Hoffenheimu mogu samo žaliti da ranije nisu na klupu doveli mladog Nagelsmanna umjesto Stevensa. U osam susreta pod Nagelsmannovim je vodstvom Hoffenheim poražen samo dva puta što ih je izvuklo sa bundesligaškog začelja u zonu spasa, no još će se najmlađi trener u povijesti lige morati dobrano namučiti da osigura ostanak budući da njegova momčad ima samo bod više od pretposljednjeg Eintrachta unatoč tri mjesta boljoj poziciji na tablici.

Nagelsmann je najavio susret u kojem se igra za posebno vrijedne bodove:

'Eintracht je dobra momčad s velikom individualnom kvalitetom. Vidjeti ću još kakav nogomet Niko Kovač može igrati, no analizirao sam njihove posljednje utakmice i smislio plan. Moramo imati pri ruci različite solucije za različite situacije. Frankfurt ima dovoljno kvalitete i da zamijeni Alexa Meiera. Seferović i Castaignos su dobri igrači i moramo se znati obraniti. Činjenica da smo napustili zonu ispadanja ne utječe na naš pristup. Želimo odigrati dobru utakmicu i pobijediti u Frankfurtu, to je cilj'.

Ono što je još važno za goste jest što se Andrej Kramarić vratio 'onome' što najbolje zna, driblinzima i pogocima. I neće imati respekta prema treneru koji ga je uveo u reprezentaciju.

Gostima će u Frankfurtu nedostajati već neko vrijeme ozlijeđeni veznjaci Herdling i Schwegler. Upitno je hoće li Nagelsmann koristiti 3-5-2 formaciju ili će momčad postaviti u 4-3-2-1 s Uthom i Vollandom iza isturenog napadača Kramarića.