ZNA SE SASTAV

Kovač donio sjajnu taktičku odluku prije Meksika!

23.06.2014 u 21:13

Bionic
Reading

U svojem klubu, Panathinaikosu, Pranjić igra na poziciji centralnog i zadnjeg veznog te se čini da ge je Kovač sjajno postavio na teren i tako optimalno sastavio momčad protiv Meksika. Ostaje da vidimo hoće li to rezultirati pobjedom

Kao što smo pisali i na tportalu, dva vjerojatno najvažnija zadatka Nike Kovača protiv Meksika znači postaviti taktiku tako da Hrvatska može parirati Meksiku gustoćom u sredini, a da u isto vrijeme ima igrače sposobne držati loptu.

Pranjić zadovoljava oba uvjeta, a razlog zašto inače ne igra uz Modrića u pozadini veznog reda je nedostatak visine kod obojice. Međutim, protiv Meksika to ne bi smio biti problem pošto Meksikanci nemaju taktičku varijantu dugih lopti u centralni dio veznog reda koje bi netko proslijedio prema naprijed.

Dakle, Kovač je ovim potezom podigao Rakitića na njegovu prirodnu poziciju, dobio u vezi dva igrača sposobna držati loptu te dodatno zgusnuo prostor. Sve to nikako ne bi smjelo odgovarati Meksiku, ako je vjerovati svim analizama njihove igre prije utakmice.