SEZONA ŽIVOTA

Kostelić otvorio gard: Ostat ću na vrhu

09.01.2011 u 15:02

Bionic
Reading

Ivica Kostelić svjetski je prvak, trostruki olimpijski medaljaš i ponosni vlasnik slalomskog kristalnog globusa iz 2002, ali ovakvu sezonu nije još nikada imao

Poput dizelaša, Ivica je vrlo solidno krenuo u sezonu i držao distancu prema vodećima da bi u blagdanskom razdoblju ubacio u dvije brzine više i sada se čini nezaustavljivim. Daleko je kraj sezone, ali Ivica je favorit za ukupnu pobjedu.

Nakon Wengena i Kitzbuehla Kostelić je u Adelbodenu zaokružio 'hat-trick', pobjede na sva tri klasična slaloma svjetskog kupa.

'Utrku sam dobio u prvoj vožnji, druga je bila kombinacija taktiziranja i rizika. Imao sam jednu grešku na zadnjoj vertikali kada je skija zaplesala, ali taktički je ovo bilo dobro odrađeno', rekao je slavljenik u intervjuu za Fis i otkrio detalj iz ciljne ravnine.

'Malo sam se uplašio na cilju, jer je na semaforu pisalo da sam iza Hirschera. Ali brzo je promijenjeno i onda sam shvatio da sam prvi.'

Pobjeda u Adelbodenu ima specifičnu težinu u svijetu skijanja.

'Ovdje sam od 2002. Duga je to i lijepa priča.'

Iza njega je tjedan u kojemu je osvojio 325 bodova. Sada je na vrhu ukupnog (i slalomskog) poretka svjetskog kupa.

'To je dobro, a sada ću ga zadržati', uz vrlo odlučan pogled rekao je junak dana dok se u Hrvatskoj trošila preostala zaliha pirotehničkih sredstava.

Slijede tri (kombinacija, spust i slalom) utrke u Wengenu pa četiri u Kitzbuehlu. Lani je u tih sedam utrka osvojio 338 bodova, kada bi ponovio veći dio tih ostvarenja, put prema najvećem sportskom cilju bio bi mu širom otvoren. Samo da bude zdravlja.